Pan Pelta už pro nás není partner k jednání, tvrdí zástupce sparťanských ultras

Na Letné se bude odpoledne hrát o první českou fotbalovou trofej nové sezony. Sparta se utká s Plzní o Superpohár. Část jejích fanoušků ale zápas kvůli sporům s Fotbalovou asociací bojkotuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Sparty slaví mistrovský titul

Fanoušci Sparty slaví mistrovský titul | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Je to reakce na pana Peltu, FAČR a na schůzku s fanoušky,“ vysvětluje exkluzivně pro Český rozhlas jeden ze zástupců sparťanských ultras, který si nepřeje uvést své jméno.

„V době, kdy liga nebyla, se pan Pelta rozhodl vytvořit pochybný registr fanoušků a k tomu najal i pana Platila. Přitom slíbil, že všechno bude konzultovat s fanoušky a to se nestalo. Nám registr fanoušků nevadí, ale nikde není řečeno, kdo, jak a proč se do něj dostane,“ dodává fanoušek Sparty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Potom, co pan Pelta slíbil a nedodržel, to pro nás není partner k jakémukoliv jednání, tvrdí zástupce sparťanských ultras

„Nejprve je potřeba udělat základní věci a to je jednání na ministerstvu. Pak je potřeba se bavit o tom, jak bude vypadat stavba. Tam už je potřeba debatovat s fanoušky a vše s nimi konzultovat,“ ujišťuje za Fotbalovou asociaci Jaroslav Kolář.

Jenže sparťanským kotelníkům už se na další případné konzultace čekat nechce.

„Potom, co pan Pelta slíbil a nedodržel, to pro nás není partner k jakémukoliv jednání. Už je na čase, aby se postavily kluby a konečně řekly dost. Chtějí fanoušky na stadionech, ale FAČR si dělá, co chce, a všechny vyhání. Termíny apod.“

To je další věc, která sparťanským ultras vadí. Velké množství ligových zápasů s výkopy od čtvrt na devět večer, z nichž se hostující, ale i dojíždějící fanoušci složitě dostávají domů.

Superpohár se sice na Letné hraje od 17.45, ale řada příznivců Sparty u toho nebude. Můžou si alespoň naladit Radiožurnál, na kterém odvysíláme přímý přenos druhého poločasu.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme