Pelta chce s urážkami bojovat, nejvíc ho bolí od sparťanů

Miroslav Pelta nedává góly, ani jim nezabraňuje. Přesto jeho jméno neustále vyvolávají fanoušci. Svazový předseda se stal společným nepřítelem fotbalových příznivců z celé republiky a teď jim chce zabránit ve skandování urážek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslava Peltu nejvíc mrzí urážky od fanoušků Sparty, kde před lety působil

Miroslava Peltu nejvíc mrzí urážky od fanoušků Sparty, kde před lety působil | Zdroj: ČTK

„Neuměl jsem si představit, že se v Čechách dožijeme toho, že někdo bude skandovat urážku tohoto typu. Nemůžu s tím nikdy souhlasit a nebudu apelovat na rozhodčí, abych jim říkal, aby se tvářili, že se nic neděje,“ reaguje na urážky z publika Miroslav Pelta.

„Buďme rádi, že na stadionu nedošlo k nějaké tragédii a to, že vše dostalo do osobní roviny, je forma, která je mi nepříjemná a budu s ní bojovat. Budu chtít udělat takové řešení, které bude českému fanouškovi příjemné,“ slibuje předseda FAČR.

Přehrát

00:00 / 00:00

O urážkách předsedy FAČR mluvil s Hankou Shánělovou redaktor ČRo Jaroslav Plašil

Do konce sezony ještě zbývají tři kola a Miroslav Pelta nechce ustupovat. Chce se setkat i s fanoušky.

Pro zkulturnění fotbalového prostředí má i další motivaci: „Už dvě velké firmy řekly: ‚Když tohle zvládneš, pomůžeme ti a do fotbalu půjdeme.‘ Je to signál, který mi nabil baterky. Chci, aby bylo kultivované prostředí a dobrá atmosféra,“ tvrdí šéf českého fotbalu.

V minulém zápase v Teplicích Miroslavu Peltovi hromadně nadávali příznivci Sparty, kterým bude na konci května předávat pohár. Ten ale chce předat i proto, že ve Spartě v minulosti působil.

„Na Spartě mi to vadí srdcem. Když jsem na Spartu přišel, bylo tam 850 milionů dluhů a já jsem přemluvil Vlastu Košťála, abychom do toho šli. Nechal jsem tam kus života, byli jsme šestkrát v Champions League a třikrát jsme postoupili ze skupiny, takže mě to bolí,“ přiznal Pelta.

Hanka Shánělová, Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme