Petr Čech vyhrál novinářskou anketu Zlatý míč

Anketu Zlatý míč o nejlepšího českého fotbalistu uplynulé sezony vyhrál podle očekávání gólman londýnské Chelsea a národního týmu Petr Čech. Trenérskou cenu Rudolfa Vytlačila získal kouč Jablonce a zároveň reprezentační asistent František Komňacký.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Petr Čech

Fotbalista Petr Čech | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Petr Čech vyhrál s velkým náskokem, další konkurenti v anketě klubu sportovních novinářů na něj ztrácejí 710 a více bodů. V nejlepší jedenáctce je spolu s reprezentačním brankářem i dalších devět hráčů národního týmu. Vklínil se mezi ně jen sedmý obránce Sparty Tomáš Řepka.

Druhý je se značným odstupem Jaroslav Plašil z Bordeaux, třetí příčku obsadil Milan Baroš z Galatasaraye Istanbul.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Čech vyhrál novinářskou anketu Zlatý míč

Vítězný Petr Čech triumfoval v anketě už popáté a na pomyslném trůně vystřídal Pavla Nedvěda. Ten zatím drží rekord ankety, když ocenění získal šestkrát.

V doprovodné anketě o Trenéra roku - Ceně Rudolfa Vytlačila zvítězil jablonecký František Komňacký, který je současně asistentem u české reprezentace. V pořadí předčil druhého Miroslava Koubka z Ostravy a třetího Vítězslava Lavičku ze Sydney.

Červenou kartu za nejvíce zavrženíhodný čin si vysloužil klub Bohemians Praha a jeho činovníci Karel Kapr a Josef Jícha.

Novinářská anketa Zlatý míč oproti anketě Fotbalista roku nekopíruje kalendářní rok, ale fotbalovou sezonu. Hlasuje se samostatně na podzim a na jaře a výsledky obou období se sčítají.

Anketa fotbalových novinářů Zlatý míč České republiky 2009/10:
Konečné pořadí:
1. P. Čech (Chelsea) 1886 bodů, 2. Plašil (Bordeaux) 1176, 3. Baroš (Galatasaray) 960, 4. Necid (CSKA Moskva) 805, 5. Ujfaluši (Atlético Madrid) 724, 6. Hübschman (Šachtar) 587, 7. Řepka (Sparta) 562, 8. R. Hubník (Sparta/Hertha) 460, 9. Rosický (Arsenal) 386, 10. D. Jarolím (Hamburger SV) 248, 11. Lafata (Jablonec) 240.

Trenér roku - Cena Rudolfa Vytlačila:
1. Komňacký (Jablonec/asistent reprezentace) 134, 2. Koubek (Ostrava) 76, 3. Lavička (Sydney) 51, 4. Chovanec (Sparta) 35, 5. Vrba (Plzeň) 29
Červená karta:
Bohemians Praha (a její šéfové Karel Kapr a Josef Jícha) - 24 nominací.

Jaroslav Plašil, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme