Petržela trestu neunikne, Kadlecovi s Pekhartem vyhověno nebylo

Plzeňský fotbalista Milan Petržela se bude před disciplinární komisí ČMFS zodpovídat ze šlápnutí na soupeře v sobotním utkání Gambrinus ligy. Nebylo vyhověno ani žádosti sparťanských hráčů Kadlece s Pekhartem o prominutí zbytku dvouzápasového trestu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťané Tomáš Pekhart, Manuel Pamič a Václav Kadlec

Sparťané Tomáš Pekhart, Manuel Pamič a Václav Kadlec | Zdroj: ČTK

Sparťané byli potrestání za neoprávněný start během přípravy v utkání s ruským Petrohradem, ve kterém oba hráči nastoupili v dresech s jinými jmény, přestože byli předtím omluveni ze zdravotních důvodů z reprezentace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tiskový mluvčí ČMFS Jaroslav Kolář k jednání disciplinární komise

Plzeňskému Milanu Petrželovi byla zastavena činnost s platností od 3. března. Hráč se musí dostavit na příští zasedání disciplinární komise, kde může svůj nedovolený zákrok obhájit. Plzeňský záložník šlápl v utkání s Hradcem Králové na ležícího protihráče, ale hned se omluvil a prohlásil, že nešlo o úmysl.

"Disciplinární komise postupovala zcela ve shodě s předchozími podobnými záležitostmi. To znamená, že hráčům nevyhověla prominutí zbytku trestu, protože u hráčů, kteří mají tresty na spodní hranici sazby, nikdy nevyhovuje a zůstává na svém rozhodnutí," řekl k případu sparťanských hráčů tiskový mluvčí ČMFS Jaroslav Kolář.

Ten se také vyjádřil ke kauze plzeňského Milana Petržely. "Dopustil se disciplinárního přestupku a tak ho komise předvolala na příští zasedání, které bude rozhodovat o výši trestu a zároveň mu zastavila činnost počínaje dnešním dnem."

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme