Plzeň i Sparta se velice dobře znají, přesto může jeden druhého překvapit

Fotbalová Synot liga má před sebou souboj nejlepších českých týmů posledních let. Lídr tabulky z Plzně přivítá ve Štruncových sadech druhou Spartu. V uplynulých dnech řešili trenéři obou týmů zapeklitou otázku, jak svého soupeře zaskočit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Lavička

Vítězslav Lavička | Foto: Filip Jandourek

„Ať se soupeři znají do detailu, vždycky k nějakému překvapivému tahu dojít může,“ říká sparťanský stratég Vítězslav Lavička, který si uvědomuje, že i on může být tím překvapeným.

Letenští pod jeho vedením podlehli Plzni jen jednou - po Davidem Limberským neslavně nafilmované penaltě. Miroslav Koubek ale povede Viktorii proti Spartě poprvé a z předchozích neúspěšných vzájemných duelů má řadu poznatků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ať se soupeři znají do detailu, vždycky k nějakému překvapivému tahu dojít může, říká před utkání v Plzni trenér Sparty Lavička

„Samozřejmě jsem shledal i aspekty, které vedly k tomu, že se Plzni tolik nedařilo. Věřím, že se dokážeme poučit a kluci vědí, co se mi jako nestrannému divákovi v těch zápasech nelíbilo.“

Kromě pohledu zvenčí má Miroslav Koubek ještě jednu výhodu, a to i kvůli rozsáhlé marodce Pražanů: větší výběr hráčů, především do ofenzivy. I proto je plzeňská sestava hůře odhadnutelná.

Naskočit do ní může třeba exsparťanský útočník Jan Holenda, kterého ovšem Vítězslav Lavička dobře zná.

„Pokud má svůj den, dokáže být hodně nebezpečný pro každou obranu,“ varuje trenér letenských.

A trumfovým esem Plzně může být v tomto ligovém ročníku spíše nehrající kapitán Pavel Horváth, sám si ale více plánuje další start za třetiligové Domažlice.

„Hrají v neděli dopoledne. Pokud nebudu v sobotu vytížený, tak bych zase měl nastoupit,“ plánuje si Pavel Horváth.

Šlágr Plzeň-Sparta, který bude pravděpodobně poprvé od jara 2010 bez Pavla Horvátha v základní sestavě, začne ve čtvrt na devět večer a vysíláme ho celý na Radiožurnálu i internetovém streamu Český rozhlas Sport.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme