Plzeň musí hrát proti Bayernu agresivněji, říká fotbalový expert Robert Neumann

Plzeňské fanoušky čeká fotbalový svátek, Viktoria nastoupí v rámci svého čtvrtého zápasu základní skupiny Ligy mistrů ve Štruncových sadech proti slavnému Bayernu Mnichov. Tým trenéra Vrby hledá před utkáním způsob, jak německou fotbalovou mašinu alespoň přibrzdit. Ani to však nebude pro český tým nijak snadná záležitost.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 3. kola základní skupiny D fotbalové Ligy mistrů FC Bayern Mnichov - FC Viktoria Plzeň 23. října v Mnichově. Zleva Roman Hubník z Plzně a Mario Mandžukič z Bayernu Mnichov.

Utkání 3. kola základní skupiny D fotbalové Ligy mistrů FC Bayern Mnichov - FC Viktoria Plzeň 23. října v Mnichově. Zleva Roman Hubník z Plzně a Mario Mandžukič z Bayernu Mnichov. | Zdroj: ČTK

Šance západočeského celku jsou podle fotbalových odborníků minimální. Cílem plzeňského mužstva je alespoň sehrát s německým mistrem vyrovnanější utkání, než které se uskutečnilo před necelými dvěma týdny v Mnichově.

„Šance je vždycky, ale i samotní kluci z Plzně určitě vědí, že je strašně nízká. Kvalita Bayernu je obrovská, muselo by se sejít strašně moc věcí dohromady. Plzeň musí zlepšit oproti zápasu v Mnichově úplně všechno, především zvýšit agresivitu. Nesmějí nechávat hráče Bayernu volné jako v prvním zápase, ve kterém Ribéry chodil sám na jednoho obránce,“ hledá recept na zlepšení v utkání proti fotbalovému gigantovi expert deníku Sport a vítěz Gambrinus ligy ze sezony 2001/2002 v dresu Liberce Robert Neumann.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalový expert Robert Neumann hovoří o šancích Viktorie Plzeň v utkání proti Bayernu Mnichov

Hráči Plzně jsou si před úterním kláním vědomi obrovské síly svého soupeře. Utkání rozhodně nevzdávají, vědí ale, že uspět v souboji s posledním vítězem Ligy mistrů bude velice těžké.

„Nemyslím si, že to úplně vzdávají, ale jsou realisté. Vědí, že šance je nízká. Věřím, že tentokrát nechají na hřišti všechno a že bude dnešní zápas vypadat jinak než v Mnichově, kde nehráli příliš důstojnou roli,“ pokračuje Robert Neumann.

Alespoň částečnou výhodou by mohla být pro svěřence trenéra Pavla Vrby absence nizozemského reprezentanta Arjena Robbena, který bude Bayernu ve čtvrtém kole základní skupiny prestižní soutěže kvůli zdravotním problémům chybět.

Fotbalisté Plzně jsou smířeni s téměř nepřekonatelnou kvalitou Bayernu

Číst článek

„Vzhledem k tomu, že disponují neuvěřitelným množstvím kvalitních hráčů, to až tak velká ztráta není. Kdyby hráli proti Chelsea nebo proti Manchesteru, tak by se dalo mluvit o ztrátě. V utkání proti Plzni to tak ale nebude.“

Problémy prezidenta Hoenesse

Ovlivnit výsledky bavorského celku by ale mohl jiný fakt. Podle médií stane prezident Bayernu Uli Hoeness před soudem kvůli daňové aféře. Někdejší útočník se koncem dubna sám udal kvůli daňovým únikům, které se týkaly jeho nepřiznaného účtu ve švýcarské bance. Podle Roberta Neumanna však tato situace nehraje v souvislosti s výkony Bayernu žádnou roli.

„Já myslím, že určitě ne. Tenhle případ už se táhne delší dobu, takže o tom hráči Bayernu dobře vědí. Jsou to natolik velcí profíci, že mimofotbalové věci na hřiště netahají.“

Fotbalové velkokluby si své hráče i v rámci utkání na hřištích soupeřů maximálně hýčkají a jinak tomu není ani v případě německého mistra. Ten si do Plzně přivezl prakticky vše včetně servisu souvisejícího se stravováním.

„Ve světě velkého fotbalu je to běžné. Mluvil jsem s manažerkou hotelu, ve kterém je celý tým ubytovaný. Také Schalke a Manchester City si přivezly vlastní kuchaře. U top týmů je to ale běžná záležitost,“ dodává fotbalový expert Robert Neumann.

Jiří Chum, Pavel Petr, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme