Plzeň porazila Teplice a dál vládne české lize

Alespoň do zápasu Sparty proti Bohemians 1905 vedli fotbalisté Plzně ligovou tabulku opět o propastných 12 bodů. Úvodní zápas 14. kola proti Teplicím totiž opanovali výsledkem 4:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Gambrinus liga

Ve Štruncových sadech se tentokrát mísila ve velkém bolest s radostí. Plzeňští fotbalisté nastoupili k utkání proti Teplicím s černými páskami na rukávech jako připomínkou svého velkého fanouška Petra Žitníka, který nedávno tragicky v kolejišti zahynul.

,,Hlavně při té minutě ticha to bylo emotivní. Asi každému kápla slza a my si pak řekli, že to také kvůli tomu musíme zvládnout," dodává útočník Jan Rezek, že o motivaci k vítězství tak bylo tentokrát více než postaráno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeň porazila Teplice a dál vládne české lize

Plzeňští fotbalisté to také proti Teplicím zvládli! Dva góly zaznamenal západočeský rychlík Petržela, po dalším přidali Bystroň a právě Rezek. Na gólovou oslavu už tak nezbylo na dalšího v řadě Davida Limberského, velkého kamaráda právě zmíněného zesnulého Petra Žitníka.

,,Pod dresem jsem měl jeho tričko, asi bych si dres nesvlékl, protože bych dostal kartu, ale nejdůležitější je vítězství, protože tak by si to přál i on," tvrdí Limberský.

Nelituje absence gólového zápisu v utkání Teplicemi Limberský. I bez jeho střeleckého přičinění Viktoria potvrdila, že v lize střílí góly s lehkostí sobě vlastní. Ve 14ti kolech jich dala úctyhodných 40, což činí průměr téměř tří gólů na utkání.

,,My se hlavně soustředíme na defenzivu, protože gól dáme pokaždé a nepamatuji utkání, kde bychom nedali branku. Jedině dobře, že se nám tak daří," hodnotí současný střelecký apetit Viktorie hvězda utkání proti Teplicím Milan Petržela.

Se zmíněnou gólovou statistikou i předváděnou hrou je přitom Plzeň jednoznačným unikátem české nejvyšší soutěže několika posledních ročníků. Na svém sympatickém herním projevu přitom nehodlá ani nadále nic měnit.

,,To je podle mě cesta, kterou by se měl český fotbal ubírat. Nehrát na 0:0, ale aby byl fotbal pro lidi zajímavý a oni se chodili na stadiony bavit," přeje si plzeňský trenér Pavel Vrba. Zda jej vyslyší i ostatní týmy Gambrinus ligy, to už je otázka, na kterou odpoví třeba hned následující zápasy 14. kola.

Martin Charvát, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme