Plzeň vymýšlí, jak Bayern zaskočit. Z bundesligy ale inspiraci nebere

Bayern Mnichov přijel do Plzně k večernímu utkání Ligy mistrů s pěti letošními kandidáty na Zlatý míč FIFA pro nejlepšího fotbalistu světa. A šestého nechal bavorský gigant doma, to aby se záložník Arjen Robben uzdravil pro další zápasy. Ovšem není podstatné, co je napsané na papíře, ale jestli se toho plzeňští hráči stejně jako před dvěma týdny v Mnichově leknou. Pokud ano, dočkáme se dalšího propadáku českého mistra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink fotbalistů Plzně před domácím utkáním s Bayernem Mnichov. Uprostřed je trenér Pavel Vrba

Trénink fotbalistů Plzně před domácím utkáním s Bayernem Mnichov. Uprostřed je trenér Pavel Vrba | Zdroj: ČTK

V táboře Bayernu z toho nejsou příliš moudří a netuší, co mohou dnes večer ve Štruncových sadech čekat. Obhájce trofeje tam bude hrát proti týmu, který suverénně prošel kvalifikací Ligy mistrů, ale v Mnichově jen čekal na fotbalové rány z milosti a jednoho ze zmíněných adeptů na Zlatý míč - brankáře Manuela Neuera - k smrti nudil.

Nepříjemný zážitek zůstává v plzeňském kouči Pavlu Vrbovi stále velmi silně uhnízděný. "Musíme si vzít hodně z toho, jak jsme odehráli zápas v Mnichově, to jsme zkrátka nezvládli. Nemá smysl srovnávat se s týmy z bundesligy," říká.

Ale zmíněné srovnání s průměrnými nebo i slabšími mužstvy německé ligy není úplně zcestné. S Norimberkem, Freiburgem nebo Hoffenheimem by se Plzeň mohla měřit jako se sobě rovnými. A přitom tyhle týmy letos na podzim dokázaly v Bundeslize držet s Bayernem krok mnohem zdatněji než před dvěma týdny český mistr v Mnichově.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisty Plzně bundesliga neinspiruje

Ale u nich kromě trenéra Vrby nehledali inspiraci ani samotní fotbalisté. "Já jsem to moc nesledoval, viděl jsem jen zápasy, které nám pouštěl trenér před čtrnácti dny. A teď jsme se ještě dívali na náš zápas s Bayernem a hlavně z toho si musíme vzít ponaučení," opakuje plzeňskou mantru Daniel Kolář.

ale aspoň se zkouší zamyslet, proč s Plzní srovnatelné týmy z německé ligy dokážou prohrávat s Bayernem se vztyčenou hlavou, klást mu odpor a někdy i sebrat body, kdežto Viktoria před dvěma týdny k očekávané porážce přidala i ustrašený a odevzdaný výkon.

"Je to zkrátka o tom hrát těžké zápasy a pro nás je každý duel v Lize mistrů hrozně těžký. Je to svátek, kterého si ceníme, ale není jich třicet za sezónu. Čím více těžkých zápasů odehrajete, tak se zlepšujete a roste váš výkon," myslí si Kolář.

Jan Kaliba, Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme