Plzeň zažila dvojitou sprchu, kterou zvedla Lyonu sebevědomí

Fotbalisty Plzně osprchoval při rozcvičce před zápasem v Lyonu zavlažovací systém. A pověstnou studenou sprchu si zopakovali i pak při prvním osmifinálovém zápase Evropské ligy. V Lyonu prohráli po vyrovnaném poločase 1:4 a pomohli až do noci na dnešek zatím spící ofenzivní síle svého soupeře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Viktorie zažili sprchu před zápasem i při samotném utkání

Fotbalisté Viktorie zažili sprchu před zápasem i při samotném utkání | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Francouzský hlasatel si na plzeňských hráčích cvičil výslovnost, fotbalistům Lyonu pro změnu český tým posloužil ke zvedání střeleckého sebevědomí. Pouhých sedm gólů v osmi zápasech, to byla dosavadní bilance Olympique v Evropské lize. Na oběti ze západu Čech si ale Lyon zchladil žáhu čtyřmi zásahy naráz.

Přitom Plzeň rozehrála partii skvostně a po Hořavově hlavičce už ve druhé minutě na stadionu Gerland vedla. Jenže s tím tentokrát nenaložila vůbec dobře.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Lyonu sbíral ohlasy Jan Kaliba

„Hráli jsme naivně. Po tom, co jsme vedli, jsme ten zápas měli odehrát úplně jinak. Hra byla otevřená, soupeř skvěle kombinoval a téměř všechny šance využil,“ všímá si obránce Václav Procházka vysoké produktivity domácích fotbalistů, kteří dvanáctkrát vystřelili a ve třetině případů to znamenalo gól.

Ostře to kontrastuje s postupovým zápasem minulého kola v Doněcku, kde Plzeň přežila obří nápor soupeře a inkasovala jen jednou z 28 pokusů Šachtaru. „Teď jsme to štěstí neměli. V Doněcku jsme ho měli fůru, ale teď trochu chybělo,“ dumá útočník Stanislav Tecl nad zákonem o zachování hmoty, kterým se evidentně řídí také fotbalová štěstěna.

Plzeňský tým tak zažil během pěti dnů druhý velmi nepříjemný večer v řadě a po porážkách na Spartě a v Lyonu se nový kouč Viktorie Dušan Uhrin mladší velmi záhy mění v krizového manažera.

„Dvakrát za sebou jsme prohráli, to je špatné, ale zase máme za tři dny zápas. Jestli se chceme udržet nahoře u Sparty, musíme vyhrát doma. Ale ne hodit tohle za hlavu.“ připomíná Uhrin. „Hlavně při porážce se Spartou jsme hráli první poločas hodně špatně. Tady to tak špatné nebylo, ale udělali jsme velké individuální chyby.“

Jakou má současná Plzeň vnitřní sílu, se ukáže v neděli večer, kdy po dvou prohraných a hlavně nevydařených zápasech hostí ve dvacátém ligovém kole Slovácko.

Jan Kaliba, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme