Plzenští drtí soupeře za soupeřem

Kouzlo fotbalové Plzně trvá! Hráči Viktorie ctí přesně název klubu a kam přijedou, tam vítězí. Podařilo se jim to i v Jablonci, kde vyhráli 2:1. Znamená to pro ně další tři body, další pojistku náskoku na první příčce tabulky i zvýšení sebevědomí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci FC Viktoria Plzeň

Fanoušci FC Viktoria Plzeň | Foto: FC Viktoria Plzeň

Fotbalisté Plzně jsou ale zároveň stále v neskutečné pohodě. Třeba jejich kapitán Pavel Horváth prohlásil, že v takové ještě ani nikdy nebyl. Aby také ne, když se svými spoluhráči školili Jablonec, kdykoliv se jim zachtělo.

,,Máme hodně rychlé hráče dopředu, daří se nám pro ně vytvářet šance. Nicméně se už díváme na další zápas," prohlásil Pavel Hotváth, jakoby už dumal nad duelem s Příbramí. Jestli se něco radikálního nezmění, dopadne i ta za týden jako Jablonec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzenští drtí soupeře za soupeřem

,,Už na jaře hráli podobně, jen nedávali góly. Ukázali, že jsou první právem," ocenil výkon Plzně i jeho útočník David Lafata, který přesně po 540 minutách ukončil sérii Plzeně bez inkasovaného gólu. Ten Lafatův byl ale jediný, který snad mohl Jablonec dát a také dal. A proč ne víc? Protože zelenobílí na soupeře absolutně nestačili, spíše sami mohli inkasovat víckrát.

,,Nutíme hráče útočit, naši fotbalisté to jsou schopni zvládnout. To je naše obrovská výhoda," prozrazuje trenér Plzně Pavel Vrba a slova jabloneckého kouče Františka Komňackého rozhodně nebyly jen pochlebováním.

,,Na Plzeň teď v lize nikdo nemá, jsou daleko před zbytkem ligovém pelotonu. Bolí to, ale typy Rezků, Kolářů a Petrželů je nutné mít, u nich v týmu jsou. Proto hrajou fotbal, kterým dostanou pod tlak kterékoliv české mužstvo," složil poklonu Komňacký.

Kdyby to slyšel Pavel Horváth, určitě by ho to potěšilo. A nejspíš by ještě více mávnul rukou nad faktem, že i tentokráte mohli dát jeho spoluhráči sedm gólů jako minule doma Ústí, leč nedali. ,,Já budu věřit tomu, že jsme si to schovali na příští zápas," doufal Horváth.

Tomáš Kohout, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme