Plzeňští fotbalisté přiznávají, že měli přes Ploješť postoupit. O ostudě ale nemluví

Jediný bod uhrály české fotbalové kluby v celkových šesti zápasech 3. předkola Evropské ligy. Zasloužila se o něj plzeňská Viktoria. Ani ta ale nedokázala na venkovní remízu 1:1 z rumunské Ploješti v domácí odvetě navázat. V porovnání s Libercem a Mladou Boleslaví dokonce musela skousnout nejvyšší porážku 1:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňští fotbalisté po domácí porážce 1:4 s Ploještí letos v evropských pohárech končí

Plzeňští fotbalisté po domácí porážce 1:4 s Ploještí letos v evropských pohárech končí | Zdroj: ČTK

Plzeň nepřekročila svůj letošní stín a po několika hrubých chybách v obraně schytala od třetího týmu loňského ročníku rumunské ligy čtyři góly, což je nejtěžší pohárová porážka na domácím hřišti.

„Výsledek je hodně mizerný, ale neřekl bych, že jde o nějakou blamáž či ostudu. Ploješť mají velmi kvalitní tým a daleko větší rozpočet, ale nechci se vymlouvat, postoupit jsme měli,“ přiznává David Limberský.

Přehrát

00:00 / 00:00

S plzeňským Davidem Limberským mluvil reportér Michal Jurman

Jenže když ze tří střel soupeře na bránu dostanete tři góly, těžko se pak srovnává kvalita rumunské techniky s českou houževnatostí. V posledních měsících navíc tolik důležitá i vzhledem i k výpočtu pohárových koeficientů obou zemí.

„Tři roky jsme do koeficientu pravidelně přispívali největší porci bodů, doufejme, že to letos napraví poslední zástupce Sparta. V pohárech bychom měli táhnout za jeden provaz,“ spoléhá plzeňský obránce na služby svého bývalého zaměstnavatele z Letné.

Viktoria Plzeň podlehla rumunské Ploješti 1:4 a v Evropské lize končí

Číst článek

Sparťané se sice po utkání v Malmö už rozloučili s vidinou Ligy Mistrů, v Evropské lize ale ještě budou jako poslední zachraňovat čest českého fotbalu.

S Lyonem se dalo hrát, ví Hruška

„Když máte štěstí a jdete mu naproti, tak se s nimi dá hrát. V Boleslavi to rozhodli hloupými góly,“ říká odchovanec Sparty Aleš Hruška, který v bráně Mladé Boleslavi musel strávit asi nejvíce očekávané vyřazení Středočechů od francouzského Lyonu.

Jenže těch „hloupých gólů“ bylo už v podání českých klubů letos k vidění více než dost. Pak ani ono pověstné štěstíčko nemůže změnit nic na tom, že oslavné písně na české kluby vystřídají na našich stadionech podobné hurónské projevy, jaké předvedl v Plzni komentátor rumunského rozhlasu.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme