Plzeňští fotbalisté remizovali se Šachtarem Doněck 1:1

Viktoria Plzeň zvládla první duel 2. kola Evropské ligy proti Šachtaru Doněck. Český mistr remizoval s ukrajinským celkem 1:1, jediný gól Západočechů dával Stanislav Tecl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luis Adriano vyrovnává tváří v tvář Matúši Kozáčikovi

Luis Adriano vyrovnává tváří v tvář Matúši Kozáčikovi | Zdroj: ČTK

Viktoria Plzeň - Šachtar Doněck 1:1

Oba týmy měly v úvodu hodně šancí, přímý kop Rakyckyje vyrazil Kozáčik jen stěží mimo tyče, na druhé straně zastavil Hořavovu gólovou střelu jeden z obránců. Více práce měl v prvním poločase hlavně domácí gólman, kvalita šesti Brazilců se projevovala v herním stylu ukrajinského celku, ale také díky šťastným odrazům od nohou svých spoluhráčů držel Kozáčik o poločase nulu.

I ve druhé půli začali hosté se svými šancemi, Procházka záhy odvracel míč jen těsně nad vlastní branku. Ale hosté poté v 63. minutě zaspali při dlouhém nákopu plzeňských před branku, kde se přes nedůrazné obránce prosadil Stanislav Tecl.

Jenže podobný krátkodobý kolaps se stal hned vzápětí i domácím. Dlouhý pas si za obranou našel v 65. minutě Luis Adriano a sám proti Kozáčikovi prostřelil domácího brankáře. Taktika pak převýšila snahu dát gól, oba týmy si hlavně hlídaly, aby neinkasovaly, a přestože na obou stranách byly příležitosti, tak ani Pyatov ani Kozáčik už nic vážného řešit nemuseli.

Branky: 62. Tecl - 64. Luiz Adriano. Rozhodčí: Sidiropulos - Akrivos, Damianos (všichni Řec.). ŽK: Petržela, Horváth, Limberský, Procházka - Douglas Costa, Hübschman, Rakickij. Diváci: 11.179.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme