Předseda FAČR Pelta nebude kandidovat do exekutivy UEFA

Předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta se rozhodl nekandidovat do výkonného výboru UEFA, jehož osm členů se bude volit na květnovém kongresu. Naopak se nevzdává myšlenky pořádat v Česku ME v roce 2020.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Pelta předal informace od šéfa Sparty Křetínského o řízení profesionálního fotbalu protikorupční policii

Miroslav Pelta předal informace od šéfa Sparty Křetínského o řízení profesionálního fotbalu protikorupční policii | Zdroj: ČTK

Pelta chce místo účasti ve výkonném výboru UEFA získat silnější mandát na valné hromadě FAČR. I proto, aby se mohl více angažovat ve snaze učinit Prahu jedním z 13 pořadatelských měst mistrovství Evropy v roce 2020. Požadovaný třicetitisícový stadion by podle něj mohl vyrůst na Strahově místo současného stadionu Evžena Rošického.

Přehrát

00:00 / 00:00

Miroslav Pelta k české kandidatuře ME 2020

"Dlouho jsme hledali místo, kde by národní stadion mohl vyrůst. Teď ho máme tady na Strahově místo Rošického stadionu. Všechno je to ale jen vize. Nejprve je třeba najít partnery. Třeba atletika by ho ale také mohla využít, protože do budoucna by také chtěla pořádat velkou akci," nastínil Pelta.

Předseda FAČR se naopak vzdal myšlenky kandidovat při květnové volbě mezi osm členů exekutivy UEFA. Před dvěma roky neúspěšně kandidoval tehdejší předseda ČMFS Ivan Hašek.

Jan Kaliba, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme