Při zápasech Plzně, Teplic a Dukly Praha se prý objevily velmi podezřelé sázky

Na zápasy fotbalové Plzně, Teplic a Dukly Praha údajně přišlo velké množství mimořádně podezřelých sázek. Aspoň v některých případech si nejspíš vsadili sami fotbalisté a následně podle toho ovlivnili výsledek. S takovým obviněním vystoupil exkluzivně pro Radiožurnál Francesco Baranca, jeden z šéfů organizace Federbet. Ta po celém světě monitoruje sázky na fotbal a další sporty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sázková kancelář (ilustrační foto)

Sázková kancelář (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Sázky dosáhly skoro odporných rozměrů," řekl Baranca o letošních přátelských zápasech mezi českými a bulharskými týmy, které se všechny hrály na Kypru.

Konkrétně šlo o zápasy Dukly s Plovdivem a Teplic a Plzně s Levski Sofia. Velmi podezřelý je prý i loňský první zápas předkola Ligy mistrů mezi Plzní a estonským Nomme Kalju.

Přehrát

00:00 / 00:00

O podezřelých sázkách mluvil Ondřej Houska

„Nikoho neobviňujeme, prostě jen říkáme, že v těchto případech v sázkách došlo k anomáliím. A čísla nikdy nelžou", řekl Baranca. Zdůraznil, že to vše automaticky neznamená, že si hráči vsadili na předem domluvený výsledek.

Plzeňští i tepličtí své zápasy vyhráli, a tak se teoreticky mohli podvodného jednání dopustit jen jejich soupeři. Dukla Praha ale prohrála.

Dukla vše prověří

„Podle mě je skoro nemožné, aby o tom hráči nevěděli," tvrdí Baranca o Dukle.

Hráči Dukly Praha Ismael Ouedraogo, Marek Hlinka, Patrik Gedeon a Lukáš Štětina | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

To ale jednoznačně odmítl generální ředitel Dukly Michal Šrámek:

„Absolutně se snažíme dělat fotbal naprosto nejčistším způsobem. Takoví lidé tady nepracují.“

Fotbalová asociace České republiky se nicméně podle svého bezpečnostního manažera Martina Syneckého bude tvrzeními Federbetu zabývat:

„Obrátíme se na naši agenturu Sportradar, aby nám ta utkání prověřila. V případě, že i tato agentura tam shledá nějaké podezřelé okolnosti, tak tu informaci standardně předáme policii,“ řekl Martin Synecký.

Za hráče dám ruku do ohně, říká ředitel Dukly Michal Šrámek

Číst článek

Organizace Federbet podle svých slov monitoruje podezřelé sázky u víc než 5000 bookmakerů po celém světě. Jako své klienty uvádí celou první a druhou španělskou ligu, Fiorentinu a Udinese z italské nejvyšší soutěže a Novaru z druhé nejvyšší italské ligy.

Pro tyto soutěže a týmy monitoruje, zda nedochází k podezřelým sázkám na jejich zápasy. V minulosti se prý Federbet pokoušel kontaktovat i české kluby, ale neúspěšně.

Ondřej Houska, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme