Případ 'Křetínského kabely' je definitivně uzavřen pro nedostatek důkazů

Krajský soud v Praze zamítl odvolání státního zástupce v kauze, v níž byli obžalováni z korupce bývalí rozhodčí Tomáš Adámek a Pavel Býma a bývalý klubový funkcionář Martin Svoboda. Případ, známý jako ‚Křetínského kabela‘, tak byl po dvou letech definitivně uzavřen pro nedostatek důkazů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Křetínský (archivní foto)

Daniel Křetínský (archivní foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Adámek v dopise adresovaném Fotbalové asociaci ČR obvinil Svobodu, že mu v březnu 2012 nabídl a později i předal úplatek 200 tisíc korun za to, že ovlivní utkání Jablonce s Plzní ve prospěch hostů. To potvrdil i další rozhodčí Býma, oba o tom navíc učinili notářský zápis.

Důkazy korupčního jednání však Okresní soud pro Prahu-západ nenašel. Nepředložil je ani šéf Sparty Praha Daniel Křetínský, který kauzu v září 2012 odstartoval tvrzením, že má informace, že Plzeň dlouhodobě ovlivňovala své zápasy.

Okresní soud tak v červnu celou trojici zprostil obžaloby a krajský soud dnes tento rozsudek potvrdil.

„Soud konstatoval, že jediným důkazem jsou notářské zápisy, které pořídili oba rozhodčí. Ty však osvědčují jen právní formu, nikoli pravdivost informací v nich obsažených,“ řekl ČTK Svobodův advokát Bronislav Šerák.

Plzeňský klub zároveň podal na Adámka žalobu pro poškození dobrého jména a soud už dříve bývalému sudímu nařídil, aby se Viktorii omluvil a zaplatil 200 tisíc korun. Tento rozsudek dosud nenabyl právní moci.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme