Připravený jsem dobře, neobává se Pavel Horváth náročného jarního startu

Fotbalisté Plzně se v Doněcku připravují na večerní zápas Evropské ligy. K postupu potřebují vstřelit gól a neprohrát. Jedním z hráčů, na které se v tomto směru hodně spoléhá, je skoro devětatřicetiletý kapitán Viktorie Pavel Horváth.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Horváth na tréninku před zápasem s Bayernem

Pavel Horváth na tréninku před zápasem s Bayernem | Zdroj: ČTK

Když se Pavel Horváth před třinácti lety dostal vinou hráčské výměny do tureckého klubu Galatasaray Istanbul, tamní trenér Mircea Lucescu ho zřejmě nebral příliš vážně.

Tehdy šestadvacetiletý český záložník se na hřiště skoro nedostal, a po krátké době také Turecko opouštěl. Teď se oba pánové potkali znovu, a rumunský kouč ve službách Šachtaru Doněck vnímá plzeňského kapitána, zdá se, úplně jinak.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeňská Viktoria musí na hřišti Šachťaru Doněck vstřelit gól a neprohrát, aby mohla pomýšlet na postup

„Tutto bene,“ usmívá se Pavel Horváth, i když ví, že to před třinácti lety "všechno dobré" nebylo. Trenér Lucescu se dnes dívá na českého záložníka s mnohem větším respektem, a soudě podle velkého počtu faulů na plzeňského kapitána v úvodním duelu zřejmě tuší, odkud hrozí největší nebezpečí.

„Viděl jsem na videu pár momentů, kdy mě ‚dojeli‘, ale on to trenér říkal, zná mě dobře. Ale nebylo to nic přehnaného,“ říká Pavel Horváth, kterého teď čeká třetí zápas během týdne, a tedy hodně ostrý start do jarní části sezony. Ale brzy devětatřicetiletý záložník prý zatím odpočinek nepotřebuje.

Vítězství v Alkmaaru má Liberci zajistit taktika, ne bezhlavé útočení

Číst článek

„Uvidíme za dva týdny, jestli to přežiju. Zatím to zvládám, i teď v Ostravě jsem se cítil dobře. Měl jsem z toho samozřejmě obavu, protože minulý půl rok to vyšlo tak, že jsme hráli po čtyřech dnech. Ale je to o připravenosti a momentální situaci. Pokud budu zdravý, tak z toho strach nemám,“ myslí si Pavel Horváth, který se to bude snažit potvrdit i v odvetném duelu na hřišti Šachtaru.

Pak by třeba došlo i na reprezentační pozvánku, dělá si legraci plzeňský kapitán, poté, co ho nový kouč národního týmu a bývalý trenér Viktorie Pavel Vrba nepovolal k přípravnému duelu proti Norsku.

„Nezbývá než se zakousnout a věřit, že tam budu až na kvalifikační zápasy. Nebo až na šampionát.“

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme