Řadu hvězd nepustí na fotbalové MS zranění, problémy má i Ronaldo

Fotbaloví fanoušci po celé planetě odpočítávají poslední dny do zahájení mistrovství světa. V brazilském Sao Paulu začne už tento čtvrtek. Tentokrát to ale nebude přehlídka všech největších fotbalových hvězd. Řadu jich vyřadilo zranění a v pořádku není ani aktuálně nejlepší hráč světa Portugalec Cristiano Ronaldo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gareth Bale a Cristiano Ronaldo, nejnebezpečnější hráči Realu Madrid

Gareth Bale a Cristiano Ronaldo, nejnebezpečnější hráči Realu Madrid | Zdroj: Reuters

Ten umí svými výkony a samozřejmě hlavně góly dostat fanoušky i komentátory do euforie. Nádherné branky z přímých kopů, po průnicích do pokutového území nebo i hlavičky a kromě toho také nejrůznější kličky, to všechno umí nejlepší fotbalista světa.

Jenže ono není vůbec jisté, jestli Cristiano Ronaldo začátek šampionátu stihne. Portugalská hvězda Realu Madrid má zanícenou šlachu u čéšky levého kolena a svalové problémy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na MS v Brazílii neuvidí fanoušci hned několik hvězd

„Nevím, kdy bude Ronaldo připravený hrát. Musí se na tom shodnout on, já, lékaři i zástupci našeho svazu. Musíme hrát co nejlépe, abychom dobře reprezentovali naši zemi, navzdory případným nesnázím," jako by už připravoval portugalské fanoušky na nejhorší, trenér národního týmu Paulo Bento.

Vždyť naposledy nastoupil Ronaldo ve finále Ligy mistrů, následné reprezentační přátelské duely vynechal. Portugalský útočník Silvestre Varela to ale vidí optimističtěji. „Pracuje hodně na tom, aby se vrátil ve formě. Mistrovství světa bez Cristiana Ronalda, to by pro nás nebylo dobré."

Jak je Ronaldo pro tým klíčový, se plně ukázalo v baráži o účast na šampionátu, ve které vstřelil všechny čtyři portugalské branky. Na uzdravení má kanonýr Realu Madrid ještě týden. Právě příští pondělí totiž Portugalci do turnaje utkáním proti Německu vstoupí, pak se ve skupině utkají ještě se Spojenými státy a Ghanou.

V Brazílii bude chybět hned několik hvězd

Pokud by to Ronaldo přece jen nestihl, zařadil by se mezi další velké hvězdy, které turnaj ze zdravotních důvodů zmeškají. Třeba Francii budou chybět Mandanda, Grenier a hlavně Franck Ribéry, což trenéra Didiera Deschampse rozhodně nepotěšilo.

„Samozřejmě že jsem smutný. Nemůžu uvěřit, že se to mohlo stát. Je mi jich líto, podobně jako jim se to mohlo přihodit komukoliv jinému." A také přihodilo. Z plejády skvělých fotbalistů do brazilského mistrovství světa nezasáhnou kromě trojice Francouzů například i kolumbijský ostrostřelec Falcao, nizozemský špílmachr Van der Vaart, německý talent Reus nebo anglický štírek Walcott.

Jan Suchan, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme