Real Madrid a Schalke 04 jsou blízko semifinále Ligy mistrů

Fotbalisté španělského Realu Madrid a německého Schalke 04 vykročili za postupem do semifinále nejprestižnější klubové soutěže - Ligy mistrů. Madrid doma rozdrtil Tottenham a Schalke překvapivě vysoko vyhrálo na hřišti milánského Interu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů UEFA

Liga mistrů UEFA | Foto: UEFA

Utkání Realu Madrid s Tottenhamem Hotspur hodně ovlivnila úvodní čtvrthodina. Nejdříve otevřel skóre domácí Adebayor a v patnácté minutě viděl druhou žlutou a tím pádem červenou kartu hostující Crouch.

Oslabený anglický tým už pak mohl je těžko konkurovat rozjetému Realu, i když do poločasu dokázal udržet pouze jednogólové manko. Po přestávce se však nejdříve znovu hlavou prosadil Adebayor, aby další dva góly přidali De Maria a Cristiano Ronaldo.

Ještě překvapivě se vyvíjelo utkání na San Siru. Do poločasu byly k vidění čtyři góly. Domácí dvakrát vedli, ale hráči Schalke dokázali vždy vyrovnat. Na gól Stankoviče z první minuty zápasu odpověděl po čtvrthodině Matip a po gólu Milita vyrovnal pět minut před odchodem do šaten Edu.

Po přestávce jako první udeřilo německé mužstvo. Osm minut po přestávce se prosadil Raul a za další čtyři minuty si vstřelil vlastní Ranoschia. Po hodině hry byl navíc vyloučený milánský Chivu a patnáct minut před závěrečným hvizdem dokonal zkázu Interu svým druhým gólem Edu.

Úvodní čtvrtfinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Real Madrid - Tottenham 4:0 (1:0)
Branky: 5. a 57. Adebayor, 72. Di María, 87. Ronaldo. Rozhodčí: Brych - Schiffner, Borsch (všichni Něm.). ČK: 15. Crouch (Tottenham). Diváci: 80.000.

Inter Milán - Schalke 2:5 (2:2)
Branky: 1. Stankovič, 34. Milito - 40. a 75. Edu, 17. Matip, 53. Raúl, 57. Ranocchia vlastní. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Kirkup (všichni Angl.). ČK: 62. Chivu (Inter). Diváci: 74.000.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme