Real Madrid rozstřílel Schalke, Chelsea remizovala v Istanbulu

Real Madrid si už v prvním osmifinálovém zápase prostřílel cestu do čtvrtfinále, když rozdrtil Schalke 04. Chelsea s Petrem Čechem v brance remizovala na hřišti Galatasaray Istanbul.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Chelsea Petr Čech po prohraném penaltovém rozstřelu ve finále Superpoháru v Praze

Brankář Chelsea Petr Čech po prohraném penaltovém rozstřelu ve finále Superpoháru v Praze | Zdroj: ČTK

Chelsea začala v Turecku ve svižném tempu. Do vedení se dostala hned v deváté minutě, když po pěkné akci z levé strany předložil Azpilicueta míč před odkrytou branku Torresovi a pro toho nebyl problém dát gól.

V dresu domácích byl nejaktivnější Drogba, který měl o motivaci postaráno, protože nejúspěšnější část své kariéry strávil právě v dresu Chelsea, se kterou mimo jiné vyhrál i Ligu mistrů. Navíc ve finálovém zápase skóroval a rozhodl penaltový rozstřel.

Vyrovnání se Galatasaray dočkal v pětašedesáté minutě a Petr Čech neměl čisté svědomí. Rohový kop zakroutil do před branku Sneijder a Chedjou využil zaváhání českého brankáře, který nezareagoval na centrovaný míč.

Chelsea si tak veze z Istanbulu výsledek 1:1 a před odvetou má lepší výchozí pozici než její soupeř. Vyhráno ale ještě zdaleka nemá.

Galatasaray Istanbul - Chelsea 1:1 (0:1)
Branky: 65. Chedjou - 9. Torres. Rozhodčí: Velasco Carballo - Alonso, Yuste (všichni Šp.). ŽK: Inan - Terry, Schürrle, Ramires, Čech. Diváci: 49.194.
Galatasaray: Muslera - Eboué, Chedjou, Balta (46. Kaya), Alex Telles - Felipe Melo, Inan - Hajrovič (31. Kurtulus), Sneijder - B. Yilmaz, Drogba (80. Bulut). Trenér: Mancini.
Chelsea: Čech - Ivanovič, Terry, Cahill, Azpilicueta - Ramires, Lampard - Hazard (90.+1 Oscar), Willian, Schürrle (66. Mikel) - Torres (68. Eto'o). Trenér: Mourinho.

Do osmifinále Ligy mistrů lépe vstoupili fotbalisté Dortmundu a Olympiakosu

Číst článek

Ve druhém utkání padl gól také hned v první čtvrthodině. Akci středem hřiště začal Bale, který přihrál Ronaldovi, ten z první prostrčil na Benzemu a Francouz ve službách Realu Madrid prostřelil bezmocného Fahrmanna.

V jednadvacáté minutě už domácí prohrávali o dva góly. Bale předvedl pěknou individuální akci, když pro něj míč vybojoval na pravé straně Benzema. Bale přešel přes dva hráče a střelou na bližší tyč překonal gólmana.

Největší osobnosti Realu řádili i po přestávce. Ve dvaapadesáté minutě přihrál Bale Ronaldovi, který se dostal do vápna a bez problémů zvýšil na 3:0. Za dalších pět minut narazil Ronaldo míč Benzemovi a ten pokořil brankáře Fahrmanna počtvrté.

Ani to ofenzivně laděnému Realu nestačilo. V devětašedesáté minutě poslal Ramos ideální míč za obranu Schalke, na ten si naběhl Bale a vstřelil svůj druhý gól v utkání. Stejnou bilanci si nakonec připsal i Cristiano Ronaldo, který v poslední minutě zařídil poslední gól Realu.

V nastaveném čase se prosadilo i Schalke 04. Po centru z levé strany se do míče opřel Huntelaar a jeho nádherná střela skončila v šibenici Casillasovy branky. Real Madrid tak vyhrál na hřišti Schalke 04 6:1 a prakticky může slavit postup do čtvrtfinále.

Schalke 04 - Real Madrid 1:6 (0:2)
Branky: 90+1 Huntelaar - 13. a 57. Benzema, 21. a 69. Bale, 52. a 89. Ronaldo. Rozhodčí: Webb - Mullarkey, Cann (všichni Angl.). ŽK: Höwedes, Huntelaar - Di María. Diváci: 54.442.
Schalke: Fährmann - Höwedes, Matip, Felipe Santana, Kolašinac (76. Fuchs) - Boateng (60. Goretzka), Neustädter - Farfán (72. Obasi), Meyer, Draxler - Huntelaar. Trenér: Keller.
Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modrič, Alonso (73. Illarramendi), Di María (68. Isco) - Bale (80. Jesé), Benzema, Ronaldo. Trenér: Ancelotti.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme