Real vyhrál v LM podesáté v řadě, Vaclík pomohl Basileji k remíze

Téměř 80 minut držel český brankář Basileje Tomáš Vaclík čisté konto v zápasu proti favorizovanému FC Porto, nakonec nestačil pouze na penaltu a přispěl k remíze 1:1. Hráči Realu Madrid zvítězili na hřišti Schalke 04 a vyrovnali rekord Bayernu v počtu vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo si svůj gól do sítě Schalke náležitě vychutnal

Cristiano Ronaldo si svůj gól do sítě Schalke náležitě vychutnal | Zdroj: Reuters

Před rokem ve stejné fázi vyhrál Real v Gelsenkirchenu 6:1 a dvakrát se prosadil Cristiano Ronaldo. Hvězda španělského velkoklubu otevřela skóre i v tomto ročníku, když ve 26. minutě hlavou využila centr Carvajala a překonal Wellenreuthera v brance Schalke.

Devatenáctiletý gólman německého klubu, který do branky nastoupil kvůli zranění dvou jiných kolegů se proti Ronaldovi zaskvěl o 8 minut později, kdy mu zneškodnil přímý kop a ubránil poločasovou ztrátu 0:1.

Čtvrt hodiny před koncem mohlo Schalke vyrovnat, Učidova rána ale zatřásla pouze břevnem Casillasovy branky. Těsně pod horní tyč naopak mířil o 4 minuty později Marcelo a pojistil vítězství Realu 2:0.

„Bílý balet“ vyhrál v Lize mistrů už desátý zápas v řadě a vyrovnal rekord mnichovského Bayernu z roku 2013.

Derlis Gonzáles se v souboji Basileje s Portem protlačil k zakončení a dostal svůj tým do vedení.JPG | Foto: Reuters

Basilej v bráně s Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým ve stoperské dvojici vstřelila proti Portu první gól už po deseti minutách, když si na kolmý centr Freie naběhl Derlis Gonzáles a v pádu zakončil.

Paraguaský útočník se ale při zakončení zranil a po několika minutách musel být střídán. I díky oslabení ofenzivy Basileje se Porto dostalo do tlaku a Vaclík musel zasahovat například při střele Danila. Do konce poločasu ale nulu na kontě inkasovaných branek udržel.

V úvodu druhého poločasu se portugalští hosté radovali z gólu. Maiconovu hlavičku Vaclík vyrazil pouze před sebe a Casemiro zakončil. Hlavní rozhodčí ale po poradě s asistentem branku neuznal. Vaclíkovi podle sudích nedovoleně překáželi další hráči Porta.

Dvanáct minut před koncem ale zahrál domácí Samuel rukou v pokutovém území a Danilo z pokutového kopu vyrovnal. Po výsledku 1:1 má Porto lepší výchozí pozici do odvety, ve které se navíc Basilej bude muset obejít bez vykartovaného Marka Suchého.

Úvodní osmifinále fotbalové Ligy mistrů:
Schalke 04 - Real Madrid 0:2 (0:1)
Branky: 26. Ronaldo, 79. Marcelo. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child (všichni Angl.). Diváci: 54.442.
Sestavy:
Schalke: Wellenreuther - Uchida, Höwedes, Matip, Nastasič, Aogo - Höger (80. Meyer), Neustädter (57. Kirchhoff), Boateng - Choupo-Moting, Huntelaar (33. Platte). Trenér: Di Matteo.
Real: Casillas - Carvajal (82. Arbeloa), Varane, Pepe, Marcelo - Lucas Silva, Kroos, Isco (85. Illarramendi) - Bale, Benzema (78. Hernández), Ronaldo. Trenér: Ancelotti.

FC Basilej - FC Porto 1:1 (1:0)
Branky: 11. González - 79. Danilo z pen. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Burt (všichni Angl.). Diváci: 34.464.
Sestavy:
Basilej: Vaclík - Xhaka, Suchý, Samuel, Safari - González (25. Calla), Elneny, Frei, Zuffi, Gashi (83. Hamoudi) - Streller (63. Embolo). Trenér: Sousa.
Porto: Fabiano - Danilo, Maicon, Marcano, Alex Sandro - Herrera, Casemiro, Torres (68. R. Neves) - Tello (81. Quintero), Martínez, Brahimi (61. Quaresma). Trenér: Lopetegui.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme