Rooney či Neymar ve výběrech pro MS nechybí, nominace utekla Ronaldinhovi

Fotbalové mistrovství světa v Brazílii začne už za 30 dní. Své nominace odtajňují outsideři i velmoci světové kopané. Už nyní je jasné, že česká fotbalová liga nebude mít na šampionátu zastoupení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Manchester United zažil letos neúspěšnou sezonu. Hlavní opora Ďáblů Wayne Rooney ale své góly a asistence slavil vcelku pravidelně

Manchester United zažil letos neúspěšnou sezonu. Hlavní opora Ďáblů Wayne Rooney ale své góly a asistence slavil vcelku pravidelně | Zdroj: Reuters

Domácí oblíbenci Neymar, David Luiz a Thiago Silva či Angličané Rooney s Gerrardem, ani jeden z těchto hráčů podle očekávání nechyběl mezi 23 jmény na konečném nominačním seznamu jednotlivých zemí.

Na účast na brazilském šampionátu můžou naopak zapomenout například Ronaldinho, Robinho a Kaká. Vynechání nedávných opor "kanárků" ale s sebou přináší i očekávané nevole. Podle legendárního Pelého by Kaká a Robinho přinesli mladému domácímu týmu potřebné zkušenosti.

Hodně vzruchu bylo i v Anglii, a to kolem absence levého obránce Ashleyho Colea. I trenér anglické reprezentace Roy Hodgson přiznal, že nenominovat ho nebylo snadné.

"Bylo to neuvěřitelně těžké rozhodnutí, protože Ashley je hráč, kterého si já i zbytek realizačního týmu vážíme. Asi nikdo toho neudělal pro Anglii víc. Jenže na druhou stranu, kromě jednoho fotbalisty, který má 107 zápasů za sebou, tu máme dalšího, který jich má řadu před sebou. Zavolat Ashleymu a vysvětlit mu to nebylo snadné. Jsem strašně vděčný za to, jakým způsobem mé rozhodnutí přijal."

Neymar je jednou z největších hvězd brazilského šampionátu | Foto: Reuters

Ashley Cole sice okamžitě ukončil reprezentační kariéru, ale na druhou stranu na Twitteru uznal, že jeho konkurenti na postu levého obránce Shaw a Baines jsou skvělými hráči, Hodgson skvělým trenérem a napsal, že bude Anglii opravdu fandit.

Kvůli zdravotním problémům pak do Brazílie nepoletí německý kanonýr Mario Gomez a v podstatě už zhasla také šance české Gambrinus ligy na zastoupení na šampionátu. Do kádru Bosny a Hercegoviny se totiž i přes dobrou jarní formu nevešli boleslavský záložník Jasmin Ščuk ani jihlavský útočník Haris Harba.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme