Rosický pomohl Arsenalu gólem a asistencí k postupu v Anglickém poháru

Gólem a asistencí se Tomáš Rosický odvděčil trenéru Arsénu Wengerovi za to, že ho zařadil do základní sestavy Arsenalu pro utkání Anglického poháru na půdě druholigového Brightonu. Český fotbalista pomohl favoritovi k výhře 3:2 a postupu do osmifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Arsenalu se radují z postupu do osmifnále Anglického poháru

Fotbalisté Arsenalu se radují z postupu do osmifnále Anglického poháru | Zdroj: Reuters

Rosický s kapitánskou páskou o sobě dal poprvé vědět ve 24. minutě, kdy kolmicí podél obránců uvolnil na ofsajdové hranici Mesuta Özila, který zblízka prostřelil domácího brankáře a zvýšil na 2:0 pro Arsenal

Outsider sice po změně stran snížil i díky nedůraznému odkopu čtyřiatřicetiletého českého záložníka, ten ale své zaváhání záhy napravil. Po liknavé rozehrávce domácích si narazil míč s útočníkem Olivierem Giroudem a z voleje vrátil šajtlí „Kanonýrům“ zpátky dvougólový náskok.

Poté se Rosický, který nastoupil v základní sestavě Arsenalu potřetí z posledních čtyř utkání, ještě blýskl slalomem, který zastavil jeden z hráčů Brightonu rukou, a přihrávkou do šance Aaronovi Ramseymu.

Devatenáctý tým druhé ligy sice snížil, víc už však nesvedl a do osmifinále jde Arsenal.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme