Rusko pouze remizovalo s Moldavskem, Anglie se trápila v Estonsku

Další velké překvapení se zrodilo v kvalifikaci o postup na fotbalové mistrovství Evropy. Rusko doma pouze remizovalo s Moldavskem, které tak získalo první bod. Anglii vysvobodil v Estonsku až gól Rooneyho v 74. minutě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wayne Rooney střílí jediný gól Anglie na hřišti Estonska

Wayne Rooney střílí jediný gól Anglie na hřišti Estonska | Zdroj: Reuters

Utkání Ruska s Moldavskem mělo být pouze otázkou skóre, ale hostující Moldavané překvapili. I když měli domácí velkou územní převahu, tak se prosadili pouze z pokutového kopu, který proměnil Dzjuba.

Z vedení se ale Rusové radovali pouze jednu minutu. S rychlou odpovědí totiž přispěchal Epureanu. Inkasovaný gól svěřence italského trenéra Capella zaskočil a do konce zápasu už nedokázali odpovědět.

Ani další favorit nepředl oslnivý výkon. Anglie se v Estonsku prosadila až po změně stran a vyloučení domácího Klavana. Šestnáct minut před koncem zápasu zachránil tři body anglickému týmu Rooney.

Ani v dalších dvou zápasech více gólů nepadlo. Rakousko porazilo nejtěsnějším rozdílem Černou Horu a výsledkem 1:0 skončilo i utkání mezi Ukrajinou a Makedonií.

Rakušanům se vydařil zejména první poločas, kdy měli převahu a dokázali vstřelit i jediný gól zápasu. Po přihrávce Arnautoviče vystřelil domácímu týmu tři body Okotie.

Ukrajina se radovala z vítězné branky v nastaveném čase první pětačtyřicetiminutovky po brance Sydorčuka. Vedení mohl pojistit hned po přestávce Jarmolenko, ale neproměnil pokutový kop.

Kvalifikace na ME 2016 ve fotbale:

Skupina C:
Ukrajina - Makedonie 1:0 (1:0)
Branka: 45.+2 Sydorčuk.

Skupina E:
Estonsko - Anglie 0:1 (0:0)
Branka: 74. Rooney. ČK: 48. Klavan (Estonsko).

Skupina G:
Rusko - Moldavsko 1:1 (0:0)
Branky: 73. Dzjuba z pen. - 74. Epureanu.
Rakousko - Černá Hora 1:0 (1:0)
Branka: 24. Okotie.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme