S mrazivým počasím se musí v podzimní části počítat

V Liberci byli během dohrávky 3.kola Gambrinus ligy pouhé tři stupně Celsia a především Sparta se tamnímu klimatu jen velice pomalu přizpůsobovala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 13. kola první fotbalové ligy FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha 25. října v Liberci. Kamil Vacek ze Sparty (vlevo) a hráč Liberce Jan Nezmar.

Utkání 13. kola první fotbalové ligy FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha 25. října v Liberci. Kamil Vacek ze Sparty (vlevo) a hráč Liberce Jan Nezmar. | Zdroj: ČTK


V Liberci byli během dohrávky 3.kola Gambrinus ligy pouhé tři stupně Celsia a především Sparta se tamnímu klimatu jen velice pomalu přizpůsobovala.

Po čtyřiceti minutách hry už měl hostující brankář Jaromír Blažek natolik zmrzlé ruce, že neudržel střelu Breznaníka a nejen těm přítomným příznivcům letenským v Liberci tentokrát zmrzl úsměv na rtech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michal Jurman sledoval v mrazivém počasí utkání Liberec - Sparta

„Já jsem byl přesvědčen, že to v klidu chytím. Pak ale nastal ten zkrat kdy mi to vyklouzlo z ruky a ještě jsem se otáčel a říkám si - ty jo břevno, dobrý – jenže tam ještě dobýhal hráč Liberce a pak to vlastně doklep,“ popisuje letenský kapitán Blažek úvodní trefu Nezmara ze 40. minuty, která jej poslala takříkajíc do kolen.

Chyba se stát může

Jedno z nich měl přitom Blažek zraněné a do utkání tak nastoupil i s tímto handicapem. Přesto se po své chybě od trenéra Jozefa Chovance přívalu kritických slov nedočkal.

„Je potřeba říct, že Jarda nám pomohl v ostatních zápasech, kdy vychytal spousty nul,“ mohl hodnotit po zápase už s klidem Blažkovy výkony Chovanec.

Wilfried znovu hrdinou

Klid mu totiž přinesli ti, od kterých byste to možná v teplotě pohybujícím se kolem bodu mrazu nejméně čekali. Jeden z Kamerunu, druhý z Pobřeží Slonoviny, řeč je o útočnících Kweukeovi a Wilfriedovi.

První jmenovaný zařídil nejdříve důraznou hlavičkou srovnání, druhý pak svojí parádní trefou pod břevno rozhodl o tom, že tři body brala tentokrát Sparta.

„Krásně jsem to trefil levou nohou a důležité jsou tři body a jsem spokojen, že jsme je získaly,“ hodnotí pragmaticky zima-nezima svůj vítězný gól Wilfried.

Chladné počasí k podzimní části patří

Přesto následně přiznává, že hrát v podobných teplotách není zrovna jeho šálkem kávy.

„Začíná to být strašné, ale já si na to musím zvyknout.“

Ať už útočník z Pobřeží Slonoviny označil liberecké počasí za strašné nebo strašidelné, zvyklý opravdu být musí.

Jeho i parťáka z Kamerunu Kweukeho totiž čekají v podobných teplotních podmínkách ještě čtyři podzimní kola a pokud by jimi oba prokráčeli v podobném stylu jako na severu Čech, mohl by si trenér Chovenec mnout ruce nejen zimou.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme