Sestupové vody Gambrinus ligy se smějí i pláčí

Devět kol chybí většině účastníků fotbalové Gambrinus ligy k tomu aby naplnili své předsezónní cíle. Už nyní je jasné, že kromě boje Sparty s Plzní o titul, bude pozornost fanoušků poutat především extrémně vyrovnaný boj o udržení v nejvyšší soutěži. V něm je totiž namočeno výjimečně mnoho týmů a to nejenom ty, od kterých se podobný závěr sezony dopředu očekával.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Gambrinus liga

Zmíněným překvapením v negativním slova smyslu je v této sezoně především ostravský Baník. Tomu po tragické podzimu nepomohla ani výměna trenéra, což dokumentoval po výsledku 0:4 i poslední propadák v Teplicích.

„U nás se nebavíme o záchraně. V Čechách a na Slovensku jsme negativisti. Proč hrajeme fotbal? Abychom pobavili diváky,“ komentuje určitě pochvalné současné priority Baníku jeho trenér Karol Marko.

Těžko říct zda podobná snaha týmu padá u ostravských fanoušků na úrodnou půdu , ono pobavení totiž zatím pro Baník znamená pouhý tříbodový odstup od sestupu. Radost na severu Moravy tak alespoň dělá fakt, že poslední dvě místa v tabulce mají už nějaký ten čas rezervované dvě stálice brněnská Zbrojovka a ústecké FK.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michal Jurman o klubech na chvostu tabulky

„Celkem taková hnusná písnička, která nám ukázala, že když nedáme gól, tak jsme prostě schopni udělat jednu chybu,“ komentuje Svatopluk Habanec poslední prohru ústeckých 0:1 na hřišti Bohemians 1905.

Trvanlivou zavařeninou v sestupových regálech tabulky je i před sezonou nově pojmenovány klub z Brna. Ten do jara dozbrojil své šiky o mnoho mladíků teenagerovského věku, kteří na jaře pomohli k zisku 4 bodů i prohrám typu 0:5 v Mladé Boleslavi.

„Byli jsme všichni v sestavě, ale prohrávali jsme. Pak jsme v sestavě nebyli a zase jsme prohrávali. Teď jsou tady jiní hráči a prohráváme,“ komentuje Richard Dostálek smutnou brněnskou realitu v této sezóně.

Dusnou atmosféru v sestupových vodách se ale přesto velezkušený brněnský hráč snaží také na kontrastu podzimní prohry 0:5 a tou jarní 0:2 od pražské Sparty vhodně odlehčit.

„To znamená, že jsme minimálně o třídu lepší, než jsme byli naposled, no, s ironickým úsměve, dodává brněnský záložník. Pokud by jeho tým získal na jaře opravdu například alespoň dvakrát tolik bodů co na podzim, tedy 30, mohl by se Dostálek, co se týká sestupových bojů, smát už zplna hrdla.

To by ale znamenalo v nadcházejících 9ti zápasech mimo jiné nechat na severu Čech dál znít onu Havajcovu hnusnou písničku a ostravský Baník zase nechat dál bavit své fanoušky.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme