Sivok se vrací do Budějovic, s národním týmem chce jen výhru

Fotbalisté české reprezentace se premiérově ve své historii připravují na jihu Čech. V Českých Budějovicích totiž sehrají v úterý zápas kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Jejich soupeřem bude fotbalový trpaslík z Lichtenštejnska. Pro tým trenéra Bílka by to měl být protivník, se kterým spíš než o body půjde o vylepšení skóre. Jenomže podobné úvahy by se nemusely vyplatit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník české fotbalové reprezentace Tomáš Sivok

Záložník české fotbalové reprezentace Tomáš Sivok | Foto: Tomáš Adamec

,,Přesvědčili jsme se teď o tom ve Španělsku. Dlouho drželi míč, měli takové pološance, ale dokud gól nedáte, tak je to těžké. A nás teď bude čekat jejich role," dobře ví stoper Tomáš Sivok. Fotbalisté České republiky se usadili v pohádkovém prostředí v Hluboké nad Vltavou. Proběhli se po golfovém hřišti přímo pod zámkem a vstřebávali únavu všudypřítomnou únavu. Porážka o gól se Španělskem ještě mrzí, nikomu moc nepřidá ani náročné cestování, ani Tomáši Sivokovi.

,,Co do fyzických sil se teď dáváme dohromady, protože to bylo náročné. Ale věřím, že utkání zvládneme a získáme tři povinné body," říká stoper české fotbalové reprezentace, který se vrací do míst kde sám působil. Odchovanec Kamenice nad Lipou odešel z Dynama České Budějovice v roce 2003 do Sparty. Na utkání s Lichtenštejnskem dorazí celá řada jeho známých a přátel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sivok se vrací do Budějovic, s národním týmem chce jen výhru

,,Stadion se během posledních let zmodernizoval, na tom novém jsem ještě nehrál. Ale prostředí znám a těším se," tvrdí. Ve Španělsku byli velkým favoritem mistři světa. V úterý se na Střeleckém ostrově role mění. Jako superfavorit bude český tým. O ničem jiném než o třech bodech se nemluví, ale Lichtenštejnsko určitě nepřijde jako obětní beránek.

V Českých Budějovicích se kvalifikační reprezentační zápas A týmu hraje poprvé v historii. Nedá se asi čekat, že přijetí bude tak vřelé, jako v případě horkokrevných Španělů v Grandě. Ale určitě bude vyprodáno, jihočeské město bere zápas jako fotbalový svátek.

Kamil Jáša, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme