Skotští fotbalisté jsou před kvalifikačním zápasem s Českem v pohodě

Dopolední trénink ve vršovickém Ďolíčku sice kvůli pozdnímu příletu zrušili, ale toho večerního v nedalekém Edenu už se samozřejmě fotbalisté Skotska zúčastní. Na stejném místě si totiž zítra večer zahrají zápas evropské kvalifikace proti České republice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skotský reprezentant a hráč Manchesteru United Darren Fletcher

Skotský reprezentant a hráč Manchesteru United Darren Fletcher | Zdroj: ČTK

Skotský trenér Craig Levein labužnicky usrkává kávu, a do toho sem tam zažertuje s novináři. Na schůzku před kvalifikačním duelem přichází v dobrém rozmaru. Ostatně uvolněnost, to je to, co nejbližšího protivníka českého soupeře na každém kroku charakterizuje. V tabulce má čtyři body ze dvou zápasů, a v duelu v Praze může jen získat.

"Na Češích je teď velký tlak, to oni musí, aby odčinili zápas s Litvou, musí vyhrát, bude to pro ně významný zápas. Když nezískají tři body, dostanou se už do velkých problémů. Když doma někdo dvakrát za sebou ztratí, je už skoro nemožné ještě postoupit na šampionát," prohlásil skotský trenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skotští fotbalisté jsou před kvalifkačním zápasem s Českem v pohodě

Ale uvolněnost nebo menší tlak neznamenají bez nervů útočit. Skotové myslí i na to, že je už v úterý čeká domácí duel s úřadujícími mistry světa Španěly, takže by si své bodové konto do té doby raději ještě o něco rozšířili. A podle gólmana Petra Čecha sáhnou v pátečním duelu po osvědčeném receptu.

„Ať budou říkat, co budou říkat, tak bránit budou! Protože pro ně bod z Prahy bude mít obrovskou váhu. Očekávám, že za každou cenu budou bránit bod. Mají hráče, kteří jsou výborní v přechodu do protiútoku a budou chtít využít jednoho z těchto protiútoků. Vědí, že bod tady pro ně bude výborný výsledek, s tím, že my jsme ztratili s Litvou, tak jim to bude hrát do karet,“ odhaduje Per Čech.

I získaný bod za upachtěnou remízu 0:0 by skotským fanouškům často vděčným i za autové vhazování udělal radost, tím spíš, že považují český tým stále za velmi silný, stejně jako záložník Manchesteru Darren Fletcher.

"Myslím, že když se podíváme pár let zpátky, tak si uvědomíme, že český tým byl i druhý na světě, hrál na evropských šampionátech, na mistrovství světa v roce 2006, byl to jeden z nejlepších týmů Evropy. Samozřejmě, někteří hráči odešli, ale těch kvalitních je tam stále dost, a přesvědčili jsme se o tom i nedávno, na jaře v přípravném duelu, který jsme vyhráli 1:0, ale dost velkou část zápasu jsme byli pod tlakem."

Svá slova pronesl Darren Fletcher, přestože pochopitelně viděl poslední zápasy českého týmu včetně toho kvalifikačního s Litvou. Ale i nápadné podsouvání role favorita svému soupeři bývá součástí zápasu. Ten páteční začne v Edenu ve 20:15 a na Radiožurnálu ho uslyšíte v přímém přenosu.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme