SLEDOVALI JSME ONLINE: Sparta deklasovala v EL bratislavský Slovan 4:0

Fotbalisté pražské Sparty zaslouženě vyhráli v utkání Evropské ligy nad Slovanem Bratislava 4:0, když skóre dva góly vstřelil David Lafata a po jedné přidali Ladislav Krejčí a Costa. Hosté se do šance prakticky nedostali a závěr zápasu proměnila Sparta v exhibici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Sparty David Lafata se raduje z gólu v síti bratislavského Slovanu.

Kapitán Sparty David Lafata se raduje z gólu v síti bratislavského Slovanu. | Zdroj: ČTK

Hosté přijeli do Prahy s hodně defenzivní taktikou a prvních dvacet minut se Sparta vůbec nemohla prosadit. Slovan se dostal k brance Bičíka jen dvakrát, ale o nebezpečném zakončení nebo gólové šanci se hovořit nedalo.

Z domácího týmu se hodně snažil Konaté, ale spoustu šancí zakončil nepřesnou přihrávkou nebo zbytečnou ztrátou míče. Stejně si počínal i v první velké šanci zápasu.

Po přihrávce od Matějovského byl sám před Pernišem, ale tak dlouho váhal se zakončením až mu míč ukopl vracející se Čikoš. Po další šanci Sparty už se měnilo skóre.

Střelu Váchy zblokovala obrana před Lafatu, kterého při zakončení fauloval Kolčák, ale rozhodčí správně nechal pokračovat ve hře a kapitán Sparty otevřel skóre.

Za minutu vzal Lafatovi gól z kopačky na poslední chvíli Čikoš a při dalším útoku letenských přimhouřil oči hlavní rozhodčí Jeskov, když přehlédl ruku Bagayoka.

Přesto Sparta zvýšila na rozdíl dvou gólů. Matějovský krásně přihrál Krejčímu a ten podél vybíhajícího Perniše poslal míč po zemi k tyči.


Po přestávce pokračovala Sparta ve výborném výkonu a soupeři nic nedovolila. Naopak nespokojila se s dvougólovým náskokem a přidala další dvě branky.

Nejdříve se po rohu Krejčího prosadil v závaru před brankou Perniše obránce Costa a skóre utkání uzavřel Lafata.

Ten byl na konci krásné akce, kterou začal ideálním pasem za obranu Matějovský, Kadeřábek místo zakončení nahrál před prázdnou branku sparťanskému kapitánovi a pro něj už nebyl problém trefit branku.

Sparta se tak dostala do čela skupiny I, když má 9 bodů jako druhá Neapol. Italský celek porazil na domácím hřišti Young Boys Bern 3:0. Švýcarský tým je třetí se 6 body, poslední zůstává bez bodu Slovan.

Zápas 4. kola základních skupin fotbalové Evropské ligy:

Sparta Praha - Slovan Bratislava 4:0 (2:0)
Branka: 29. a 83. Lafata, 32. L. Krejčí, 74. Costa. Rozhodčí: Jeskov - Averjanov, Dančenko (všichni Rus.). ŽK: Peltier (Slovan). Diváci: 13.875.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Matějovský, Vácha (79. Mareček), Dočkal (72. Vacek) - Konaté, L. Krejčí - Lafata (88. Bednář). Trenér: Lavička.
Slovan: Perniš - Bagayoko, Kolčák, Niňaj, Čikoš - Žofčák, Lásik, Milinkovič, Grendel (80. Štefánik), Kubík (73. Vittek) - Peltier (46. Soumah). Trenér: Chovanec.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme