Sledovali jsme ONLINE: Sparta na úvod EL prohrála v Neapoli 1:3

Fotbalisté Sparty své úvodní vystoupení v Evropské lize nezvládli. Na hřišti italské Neapole sice rychle vedli díky Josefu Hušbauerovi. Domácí tým ale do přestávky vyrovnal a ve druhém poločase rozhodl Dries Mertens o vítězství 3:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vedení Neapole zajistil Dries Mertens

Vedení Neapole zajistil Dries Mertens | Zdroj: ČTK

Sparta nastoupila ve třetím největším městě Itálie v očekávané sestavě. Na hrotu útoku tak nechyběl David Lafata, který právě dnes slaví své 33. narozeniny. Do základní sestavy se po delší době vrátil Josef Hušbauer, který po 14 minutách zápasu krásnou střelou z 18 metrů poslal tým z Letné do vedení.

Ve 23. minutě ale domácí vyrovnali. Po ruce Costy v pokutovém území přiznal rozhodčí Blom Neapoli penaltu, kterou proměnil Gonzalo Higuaín.

Neapol měla v prvním poločase více ze hry. Spartě pomohla i branková konstrukce po střele Callejóna, proti Mertensovi zase zakročil brankář Bičík, který ubránil poločasový výsledek 1:1.

Letenským fotbalistům se ale s italskými soupeři nedaří a ve druhém poločase dvakrát inkasovali. Obě branky domácích vstřelil Dries Mertens, který si po 6 minutách druhého poločasu naběhl na Higuaínovu přihrávku a poslal míč za záda bezmocného Bičíka. V 81. minutě pak Belgičan zakončil krásnou individuální akci.

Vstup do Evropské ligy se tak Spartě nepovedl a i přes nadějný start prohrála v Itálii 1:3. Jde o jedenáctou porážku letenského týmu na hřištích italských pohárových soupeřů.

Souběžně se zápasem Sparty v Neapoli se hrál i druhý zápas skupiny I. Bernští Young Boys v něm porazili Slovan Bratislava 5:0.


Zápas 1. kola základní skupiny I fotbalové Evropské ligy:
SSC Neapol - Sparta Praha 3:1 (1:1)
Branky: 51. a 81. Mertens, 22. Higuaín z pen. - 14. Hušbauer. Rozhodčí: Blom - Langkamp, Van Dongen - Makkelie, Janssen (všichni Niz.). ŽK: Mertens - Costa.
Sestavy:
Neapol: Cabral - Henrique, Albiol, Koulibaly, Britos - Gargano, Inler - Callejón (84. D. López), Hamšík (82. Zúňiga), Mertens - Higuaín (69. Michu). Trenér: Benítez.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, J. Brabec, Costa - Hušbauer (78. Bednář), Mareček, Matějovský - Dočkal (75. Konaté), L. Krejčí - Lafata (84. Schick). Trenér: Lavička.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme