Slovácko má před ligou nového kapitána, zakázalo vuvuzely

Vyhnout se bojům o záchranu. Takový je cíl fotbalového Slovácka před začátkem nového ročníku Gambrinus ligy. Klub z Uherského Hradiště vstoupí do nového ročníku v sobotu od 18:00 na domácím stadionu proti Teplicím. Tým vedený Miroslavem Soukupem už opustili zkušení hráči jako Lukáš Zelenka, Pavel Němčický nebo René Formánek. Nejvýraznější posilou je pak záložník Ladislav Volešák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Gambrinus liga

Slovácko chce dát šanci fotbalistům hladovým po úspěchu. Vedle Ladislava Volešáka jsou novými posilami jablonecký Jiří Valenta, Radek Szmek z Třince, slávista Starý a opavský Mezlík.

„Radek Mezlík na stoperu už je i věkem velmi zkušený hráč. Pravidelně nastupoval za Opavu v druholigových zápasech,“ slibuje si od tohoto hráče hodně trenér Miroslav Soukup.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slovácko má před ligou nového kapitána a zakázalo vuvuzely

“Musíme šetřit a nazývejme to optimalizací“ zaznívá jinak od vedení Slovácka. Rozpočet prvního týmu se oproti loňsku zmenšil zhruba o deset procent.

„V prvé řadě je to ekonomické rozhodnutí. Protože optimalizace nákladů nemá za hlavní úkol snížit rozpočet, ta má za úkol především zvýšit výkonnost a snížit náklady,“ uvedl ředitel klubu Vladimír Krejčí.

Klub z Uherského Hradiště bude své domácí zápasy nově hrát v sobotu od 18 hodin. Hráči si také zvolili nového kapitána – vůbec poprvé ve své kariéře se tohoto čestného titulu zhostí záložník Vít Valenta.

„Trenér nám v úterý sdělil pět jmen, takovou užší nominaci na kapitána. Rozdali jsme lístečky každému hráči, každý napsal jméno a vzápětí se to vyhodnotilo. Strach z toho určitě nemám,“ konstatoval Vít Valenta.

Vuvuzely ne!

Pro fanoušky je také důležitá zpráva, že na stadionu Slovácka se africké vuvuzely používat nesmějí. Hlučné trumpety, známé ze světového šampionátu, si nepřáli sami příznivci klubu.

„My jsme reagovali na iniciativu diváků, kteří si udělali svoji vlastní anketu. Ten podnět měl docela velkou sílu a my v tuto chvíli, protože si diváků na našem stadionu vážíme, protože vytvářejí dobrou atmosféru, tak jsme respektovali jejich požadavek a tento zákaz jsme vystavili,“ řekl Vladimír Krejčí.

I když Slovácko nepatří k nejbohatším klubům, na fanoušky si rozhodně stěžovat nemůže. Ti letos dokonce nakoupili už tři tisíce permanentek, což je historický rekord klubu.

Slovácko má ve svém středu kanonýra s obrovským potenciálem. Makedonec Ilija Nestorovski dal v přípravě devět branek a to v pouhých dvou zápasech. Problém je, že se mu daří pouze proti slabším soupeřům. I proto zřejmě vitálního útočníka v sobotu mine základní sestava.

„Prokázal kvalitu “pouze v přípravě se slabšími soupeři“. I když třeba se Slavií se mu podařilo také skórovat. Podle mě šel ale výrazně proti zimě nahoru a myslím si, že góly bude dávat i proti silným soupeřům,“ myslí si trenér Miroslav Soukup.

Pavel Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme