Snad budou mít aspoň jednoho útočníka, doufá před Lichtenštejnskem Václav Kadlec

Dobývání překvapivě urputné skotské obrany vystřídá boj s defenzivou Lichtenštejnska. Tentokrát očekávaný. Vždyť českou fotbalovou reprezentaci čeká v úterý ve Vadúzu v utkání evropské kvalifikace jeden z nejslabších týmů světa.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický (uprostřed) a Petr Čech (vpravo) - o víkendu soupeři, teď reprezentační parťáci

Tomáš Rosický (uprostřed) a Petr Čech (vpravo) - o víkendu soupeři, teď reprezentační parťáci | Zdroj: ČTK

Výška hor v těsném sousedství stadionu ve Vaduzu nemá s velikostí tamní reprezentace vůbec nic společného. Snad jen ostuda je to velká, když náhodou favorit na lichtenštejnské půdě klopýtne.

A vyprávět by o tom mohli třeba Irové, Slováci nebo Portugalci, kteří tam v kvalifikacích ztráceli body. Ale to už je poměrně dávná historie. Za poslední dva roky Lichtenštejnci uhráli jen dva body za remízy s Islandem a Finskem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Snad budou mít aspoň jednoho útočníka, doufá před Lichtenštejnskem Václav Kadlec

Ale jeden rozdíl tady je. I s dobrými týmy už tak výrazně neprohrávají a před měsícem se o tom přesvědčili i Skotové, kteří zachránili výhru až v samotném závěru, a to hráli ještě ke všemu doma. Přitom taktika trpaslíka je stále stejná a recept favorita na úspěch se také nemění.

,,Doufám že dáme brzy gól, abychom se uklidnili," připomíná obránce Roman Hubník.

Pokud se totiž zmíněné podaří, jen málokdy se ještě průběh zápasu pro favorita zkomplikuje a zamotá. Tak že si pak většinou i odváží bonus v podobě vysoké výhry. Jenže pak je tu i druhý případ. Gól ne a ne padnout, a to pak bývá zaděláno na malér.

Trpaslíkům trpí zdržování

Podle útočníka Václava Kadlece by to sice mělo být ve Vadúzu s dobýváním branky jednodušší v porovnání se Skotskem, které se v pátek v Praze snažilo bránit remízu bez útočníků.

,,Snad budou mít aspoň jednoho útočníka a nebudou hrát 4-6-0," usměje se Kadlec. Ale na druhou stranu se role trpaslíka lépe plní "skutečnému" trpaslíkovi, upozorňuje Petr Čech. Podle gólmana české reprezentace to má totiž při důsladném dodržování všeobecně známé taktiky v jistém směru jednodušší.

,,Když byste spočítali čistý čas zápasu s Andorou nebo San Marinem, tak vám vyjde 15 minut na poločas, a to bůhví jestli. A tím, že je to fotbalový trpaslík, tak jim to rozhodčí toleruje. Tohle Skotsku neprojde, aby si dvě minuty šli pro míč nebo leželi na zemi, musí hrát, a proto to vypadá jinak," říká brankář českého národního týmu Petr Čech.

Jaroslav Plašil, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme