Souboj posledních dvou celků Gambrinus ligy poutá nebývalou pozornost

Jen málokdy je zápasu dvou posledních týmů tabulky věnovaná taková pozornost jako v případě souboje pražských Bohemians 1905 a ostravského Baníku. Oba kluby mají velkou tradici, početnou základnu fanoušků, dlouhodobé starosti se stadionem ale v současnosti také zatím málo bodů ve fotbalové Gambrinus lize.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 28. kola první fotbalové ligy 1. FK Příbram - Baník Ostrava 5. května v Příbrami. Martin Šlapák z Příbrami (vpravo) a Tomáš Marek z Baníku.

Utkání 28. kola první fotbalové ligy 1. FK Příbram - Baník Ostrava 5. května v Příbrami. Martin Šlapák z Příbrami (vpravo) a Tomáš Marek z Baníku. | Zdroj: ČTK

Bohemians i Baník mají v tabulce shodně 18 bodů, jsou poslední a předposlední. Oba týmy budou podobně nervózní, v lize dali zatím nejméně gólů a bylo by překvapením, kdyby se rozstříleli zrovna v tomto duelu.

Větší tlak bude na domácí celek a navíc Baník už jeden záchranářský „duel“ vyhrál včera, když dostal za výtržnosti chuligánů v minulém ligovém utkání na Bazalech se Spartou podmínku. Takže nemá zavřené hřiště pro další domácí duely.

Přehrát

00:00 / 00:00

Duel posledních dvou týmu fotbalové Gambrinus ligy vzbuzuje pozornost

Ještě jedna věc mluví pro hosty. Pokud si mladý a málo zkušený výběr Baníku dokáže poradit s nervozitou, tak by mohl potvrdit, herně povedené jarní zápasy s favority Plzní nebo Spartou. „V těch předchozích zápasech myslím, že jsme herně nezklamali ani v jednom zápase, spíš to byla otázka výsledků a gólů,“ říká Vojtěch Štěpán.

Na druhou stranu zase domácí můžou mít výhodu v mnohem početnějším táboru fanoušků v hledišti. Psychologický efekt ještě může přinášet nový trenér Luděk Klusáček, pod kterým ještě Klokani neprohráli.

První zápas Baníku od nepokojů na Bazalech

Sledujeme i cestu ostravských fanoušků do hlavního města. Utkání provázejí i vzhledem k událostem z minulého víkendu mimořádná bezpečnostní opatření.

Bylo by ale velké překvapení, kdyby se v hledišti opakovalo řádění chuligánů. Mezi fanoušky Bohemians 1905 a Baníku není taková rivalita, jako v případě Sparty. Dokonce si oba kluby v minulosti vyjadřovaly solidaritu v souvislosti se stadiony v Ďolíčku a na Bazalech a do Prahy dorazí zhruba 200 fanoušků z Ostravy.

Jaroslav Plašil, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme