Souhra drhla, ale urvali jsme to, řekl po utkání EL v Košicích liberecký Jarolím

Fotbalisté Liberce mají jiného trenéra, odešli někteří hráči, přesto Slovanu jedna věc v Evropské lize zůstala - sportovní štěstí. Stejně jako mnohokrát v úspěšné minulé pohárové sezóně dokázal vyhrát gólem ze závěru utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký Marek Jarolím střílí rozhoující gól do sítě Košic v pvodním utkání předkola EL

Liberecký Marek Jarolím střílí rozhoující gól do sítě Košic v pvodním utkání předkola EL | Zdroj: ČTK

Na hřišti Košic zvítězil severočeský tým v úvodním zápase 2. předkola 1:0.

„Jistým způsobem to byl zajímavý zápas, pro nás se šťastným koncem. Jsme určitě spokojení, bojovali jsme a hráli velmi obětavě. Příležitost, která se nám naskytla, jsme využili,“ shrnul zápas výstižně trenér Samuel Slovák, který vedl Slovan poprvé v soutěžním utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsme určitě spokojení, bojovali jsme a hráli velmi obětavě, říkal po utkání v Košicích liberecký trenér Samuel Slovák

Herně toho ale Liberec moc neukázal, kombinace až na pár výjimek nevycházely. Vysvobozením pak byla penalta, kterou v 83. minutě bezpečně proměnil Marek Jarolím.

„Když to tak proberu, tak i na jaře jsme měli zápasy, které jsme urvali, ale souhra vázla. Musíme na tom pracovat,“ říká liberecký záložník, který našel na hře týmu i pozitivní momenty.

Těch by si ale trenér Samuel Slovák představoval určitě víc. Navíc když na hřiště poslal na první pohled útočnou sestavu.

„Měli jsme hodně ofenzivních hráčů, ale znám sílu Košic. Umí udeřit v pravý čas. Navíc nás v druhém poločasu zaskočil silný vítr a nemohli jsme se dostat z vlastní poloviny,“ vrátil se k průběhu zápasu liberecký kouč.

Slovan Liberec zvítězil díky Jarolímově penaltě v předkole EL v Košicích 1:0

Číst článek

„Museli jsme se snažit kombinovat po zemi, ale Košice přitvrdily, vysunuly presink a bylo to hodně složité,“ dodal Samuel Slovák.

Liberec je ale teprve na začátku sezóny a i se startem české ligy, bude stále víc rozehraný.

Pokud pak zvládne příští čtvrtek s Košicemi také odvetu, může toho využít i v dalších bojích v Evropské lize. A třeba zopakovat postup až do jarní části.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme