Sparta chce ukončit čekání na titul. Důležitý bude zápas s Plzní, ví bývalá opora

Od roku 2010 čeká fotbalová Sparta na mistrovský titul v domácí nejvyšší soutěži. Po podzimu má dobře nakročeno. Počínání letenského klubu pozorně sleduje i po konci kariéry bývalá opora Lumír Mistr.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lumír Mistr u míče při Silvestrovském derby

Lumír Mistr u míče při Silvestrovském derby | Zdroj: ČTK

Ten v devadesátých letech vybojoval se Spartou pět titulů a zazářil i v zápase nultého ročníku Ligy mistrů, kdy Letenští porazili slavnou Barcelonu. Po konci bohaté kariéry má čas na fotbal i pasivně a tuší, co by mělo rozhodnout v boji o titul. Po konci bohaté kariéry má čas na fotbal i pasivně

„Sparta nehraje špatný fotbal. Bude záležet na třetím jarním zápase doma s Plzní, kterou by měla porazit. To je povinnost. Jestli vyhrají, tak by měli titul získat,“ tuší Mistr, co by mělo rozhodnout v této sezoně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Počínání Sparty pozorně sleduje i po konci kariéry bývalá opora Lumír Mistr

I když je na tom Sparta dobře, je stále co zlepšovat. „Nejsme trenér a nemůžu do toho mluvit. Ale myslím, že jsou momenty, kdy se hráči bojí jít do souboje jeden na jednoho. Když obejdu jednoho, dva soupeře, tak přečíslím obranu a pošlu míč před branku. Z toho vznikají standardky kolem vápna a z nich padají góly. Třeba Horst Siegl to uměl,“ podotýká.

Ještě před důležitým kláním s Plzní se ale sparťanští fanoušci mohou těšit na tradiční pražské derby. Sparta totiž nastoupí dnes od 20:15 na půdě Bohemians Praha 1905. V Ďolíčku tak dojde na souboj posledního s prvním týmem ligové tabulky.

Sparta vstoupila do jara vítězně, smetla Zbrojovku Brno

Číst článek

Svěřenci kouče Vítězslava Lavičky teď mohou před vzájemným kláním Plzni odskočit na osm bodů, tedy alespoň do neděle, kdy obhájce mistrovského titulu hostí Znojmo. Tyto propočty by byly pro bývalého sparťanského záložníka jen formalita.

„To je základ, Sparta vždycky dělala titul. Plzeň rozhodně ne,“ dodal s kamennou tváří Mistr, který ukončil svou profesionální hráčskou kariéru ve třiceti letech.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme