Sparta přetlačila Bohemians 1905, tři body jí vystřelil Lafata

Fotbalisté Sparty se v pražském derby hodně nadřeli, aby si z vršovického Ďolíčku odvezli povinné tři body. Vítězství vedoucímu týmu tabulky vystřelil dvacet minut před koncem zápasu kapitán Lafata.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata se raduje z vítězného gólu do sítě Bohemians 1905

David Lafata se raduje z vítězného gólu do sítě Bohemians 1905 | Zdroj: ČTK

První velkou šanci utkání měla na konci desáté minuty Sparta, když Matějovský vystihl špatnou rozehrávku domácích, ale Berkovce tváří v tvář nepřekonal. Na druhé straně Hora krásně přihrál za obranu na Lietavu. Ten se vyhnul Vaclíkovi a z úhlu jen těsně minul sparťanskou branku.

Ve dvacáté minutě vypálil z přímého kopu Vácha, ale Berkovec předvedl vynikající zákrok a vyrazil míč na rohový kop. Za dalších pět minut už kapituloval i Berkovec. Z levé strany se dostal do pokutového území Hušbauer, jednoduše se uvolnil přes Vaitkunase a střelou mezi nohy překonal brankáře Bohemians.

Po půlhodině hry domácí vyrovnali. Centr z pravé strany přeletěl sparťanskou obranu až k nohám Lietavy a jeho střelu si srazil do branky obránce Holek.

Ve druhém poločase mohl vrátit vedení na stranu Sparty Costa. Rohový kop Váchy k němu prodloužil Lafata, ale sparťanský obránce ze dvou metrů netrefil odkrytou branku Berkovce. O pět minut později Sparta posílila ofenzivu. Ze hry stáhl trenér Lavička Marečka a na hrot k Lafatovi poslal Bednáře.

Fotbalisté Slavie se poučili z vlastních chyb, po debaklu zaskočili v derby Duklu

Číst článek

Ve dvaasedmdesáté minutě už se letenští radovali. Lafata poslal míč k levé postranní čáře na Costu, ten neotálel, prudkým centrem našel rozběhnutého sparťanského kapitána a úplně volný Lafata překonal bezmocného Berkovce.

18. kolo Gambrinus ligy:

Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 1:2 (1:1)
Branky: 29. vlastní Holek - 24. Hušbauer, 72. Lafata. Rozhodčí: Kovařík - Nádvorník, Jiřík. ŽK: Jindřišek, Kalina (oba Bohemians). Diváci: 5000.
Bohemians: Berkovec - Vaitkunas, Šmíd, E. Brabec (46.Cseh), Kalina - Hora, Rada, Jindřišek, Kuklys (59. Nerad), Bartek (78. Moravec) - Lietava. Trenér: Weber.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, J. Brabec, Holek (54. Švejdík), Costa - Hušbauer, Matějovský, Vácha, Mareček (63. Bednář), Přikryl (89. Vacek) - Lafata. Trenér: Lavička

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme