Sparta řeší před šlágrem kola defenzivu, Jablonec se těší na zápas jara

Sparta může dostat Plzeň pod tlak. Výhra v Jablonci dá letenským v boji o titul tříbodový náskok před Viktorkou, i když ta bude mít dva neodehrané zápasy k dobru. Sparta si ale situaci zkomplikovala v minulém kole proti Dukle, kdy se jí naprosto rozsypala obrana.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Kadeřábek ze Sparty a Aldin Čajič z Dukly v 19. kole Synot ligy

Pavel Kadeřábek ze Sparty a Aldin Čajič z Dukly v 19. kole Synot ligy | Zdroj: ČTK

„Hloupá, velmi hloupá. Za stavu 3:0, kdy máme zápas pod kontrolou,“ okomentoval trenér Lavička žlutou kartu, která vyřadila obránce Costu z dnešního zápasu na severu Čech.

To už byl v šatně zraněný pravý obránce Pavel Kadeřábek a kvůli karetnímu trestu nesmí v Jablonci hrát ani Jakub Brabec, který proto v nedělním zápase na poslední půlhodinu vyklidil pozici stopera, aby si ji mohl v ostrém soutěžním zápase vyzkoušet Radoslav Kováč.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisé Jablonce přivítají v Synot lize Spartu a těší se na zápas jara. Sparťané naopak řeší velké problémy v obraně, ze které zbyl pouze Holek

„Byl jsem rád, že jsem si zahrál. Prvních pět minut to bylo obtížné, ale pak jsem se rozkoukal a bylo to dobrý. Na Jablonec se těším. Hraje se o dost a takové zápasy mě baví,“ připomíná náhradní sparťanský stoper, že bude se svými spoluhráči odvracet útok nejbližšího pronásledovatele.

Případná porážka Sparty by znamenala, že se Jablonec svému soupeři a tím i kvalifikaci Ligy mistrů přiblíží na jediný bod.

Kováč se na tuhle důležitou konfrontaci těší. Na druhé straně najdeme hráče, co vyhlíží setkání s Kováčem, které by bez problémů Sparty s absencemi nebylo na hřišti příliš reálné.

„S Radkem jsme společně něco odehráli v nároďáku i v jedenadvacítce, takže se na něj těším. Z tohoto pohledu bude pro mě zápas výraznější,“ říká před léty sparťan, teď placený za služby jabloneckému dresu Tomáš Hübschman.

Ten se jinak tváří, že neshledává nic moc výjimečného na zápase pro čelo ligové tabulky podstatném a zároveň proti klubu, který ho vychoval.

Fotbalisté Slavie neudrželi náskok, s Boleslaví prohráli 3:4

Číst článek

Podobně letargicky se Jablonečtí staví ke kritickým problémům Sparty se složením obrany, ze které po zemětřesení způsobeném Kadeřábkovým zraněním a dvěma karetními tresty zbyl jen Mario Holek, tedy pouhá čtvrtina obvyklého složení.

„Možná může váznout komunikace, ale zase si hráči budou chtít vybojovat triko. Určitá komplikace to je, ale pořád to jsou kvalitní hráči. My to bereme jako zápas jara. Je to Sparta, očekáváme hodně lidí a skvělou atmosféru,“ doufá v zaplněný stadion severočeský kouč Jaroslav Šilhavý.

Jestli se mu přání vyplnilo, si můžete ověřit v reportážních vstupech Radiožurnálu a v přímém přenosu závěrečné části zápasu, který na internetovém streamu Český rozhlas Sport naváže na přenos z hokejového play-off. Fotbalový duel Jablonce se Spartou má výkop ve 20:15.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme