Sparta s Boleslaví nabídly v semifinále poháru dva rozdílné herní styly

Jsou v Česku soupeři, na které se chtějí ostatní fotbalové týmy vždy vytáhnout. A patří mezi ně i Sparta. Jeden z adeptů na ligový titul to zažil i v úvodním semifinále Poháru České pošty na hřišti Mladé Boleslavi, které nakonec skončilo remízou 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úvodní semifinálové utkání fotbalového Poháru České pošty Mladá Boleslav - Sparta Praha 1. května v Mladé Boleslavi. Jan Bořil z Boleslavi a Pavel Kadeřábek z AC Sparta Praha.

Úvodní semifinálové utkání fotbalového Poháru České pošty Mladá Boleslav - Sparta Praha 1. května v Mladé Boleslavi. Jan Bořil z Boleslavi a Pavel Kadeřábek z AC Sparta Praha. | Zdroj: ČTK

„Pokud jsme nechali míč na zemi a snažili jsme se hrát rychlou kombinaci s rychlou přechodovou fází, myslím, že jsme tam několikrát udělali problémy defenzivě Boleslavi,“ přemítal sparťanský trenér Vítězslav Lavička.

„Pokud jsme ale pustili Boleslav do jejich způsobu hry, tedy jednoduchého nakopávání dlouhých míčů a vytváření si tlakem a osobními souboji standardní situace, dostali jsme se do problémů,“ popsal výstižně rozdílný herní styl obou týmů Lavička.

Mladá Boleslav navíc na druhý celek ligové tabulky nastoupila v pohárovém utkání s ještě jednou taktikou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Semifinále Poháru České pošty mezi Spartou a Mladou Boleslaví shrnuje v reportáži Mirko Vasić

„Je dobře, že Sparta chce hrát fotbal, ale my jsme věděli, že na ně musíme hrát tvrdě a agresivně,“ říká stoper mladoboleslavské týmu Radek Dosoudil, který rozhodně plnil tento plán na sto procent.

A pocítil to hlavně útočník Sparty Roman Bednář. Ten se několikrát po vzájemných soubojích na svého protivníka jen nevěřícně otáčel.

Dosoudil byl na druhou stranu nebezpečný při útočných standardních situacích, obrana pražského ho týmu několikrát nedokázala pokrýt. Jenže ze tří velkých šancí nevyužil ani jednu. Stejně jako jeho spoluhráči.

„Možná až tolik šancí ze hry není a spoléhá se na standardní situace, ale i když jsme v tom byli nebezpeční, nedokázali jsme se z toho prosadit,“ mohl po utkání jen smutně konstatovat domácí trenér Ladislav Minář.

Jeho týmu by se výhra a náskok do pražské odvety hodily. Mladá Boleslav by se tak přiblížila svému cíli - postupu do evropských pohárů. V lize totiž zatím ztrácí na pozice, které zaručují tuto možnost, pět bodů.

Tereza Jelínková, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme