Sparta se v přestupové aktivitě Plzni a Jablonci vyrovná, odhaduje trenér Palička

Oproti svým největším konkurentům v boji o titul mají zpoždění, přesto i fotbalová Sparta vyráží na přestupový trh. Na odchodu je záložník s reprezentačními zkušenostmi Josef Hušbauer, na Letnou naopak míří americký útočník s haitskými kořeny Fabrice Picault.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta Praha, trénink, fotbal

Sparta Praha, trénink, fotbal | Foto: Filip Jandourek

Když dostal trenér plzeňské Viktorie Miroslav Koubek před pár dny otázku, co říká na zatím nulovou přestupovou aktivitu Letenských, odpověděl po vzoru českých politiků z devadesátých let zahnaných do kouta.

„No comment, to není naše kuchyně,“ řekl Koubek, který samozřejmě sleduje dění v letenském táboře, zároveň ale nechce podlehnout často podsouvanému názoru, že jsou teď Viktoriáni ve výhodě, když už přivedli tři hotové hráče, zatímco sparťané ani jednoho.

Přehrát

00:00 / 00:00

O aktuální situaci na přestupovém poli mluvil s trenérem Vlasitmilem Paličkou reportér Jaroslav Plašil

„Je to odraz toho, že na Spartě řešili na konci podzimu spíše otázku trenéra. Ale nemyslím si, že tím bude Sparta nějak tratit. Přestupní období je dlouhé a každý trenér má rád, když má kádr co nejdříve kompletní,“ uvedl fotbalový trenér Vlastimil Palička.

„Sparta se do toho teď obuje a v přestupové aktivitě se Plzni a Jablonci vyrovná,“ odhaduje Palička, podle kterého sice mají sparťané dostatečně silnou konsolidovanou základní jedenáctku, ale s tím by si nemuseli v boji o nejvyšší cíle vystačit.

V případě karetních trestů či zranění by mohly přijít komplikace, jako se to přihodilo třeba na konci podzimu při posledním evropském utkání v Bernu.

„Po odchodu Hušbauera se Dočkal vrátí do středu zálohy, na pravou stranu tak bude pro Spartu hodně zajímavý třeba Jan Kopic z Jablonce. A tato možnost není nereálná, protože do Jablonce zase přišel mladý Masopust. Dost se také mluvilo o zdvojení hrotového útočníka s Lafatou. To by měli být priority Pražanů,“ podotkl Palička.

Sparta stojí o útočníka Kadlece. Do týmu se vrátili Jánoš s Podaným

Číst článek

Další ofenzivní hráč k Davidu Lafatovi, to by mohl být právě zmíněný Američan s kořeny na Haiti Fabrice „Fafa“ Picault. Kdo bude další, je ale otázkou.

Sparťanům opakovaně unikají miliony neúčastí v Lize mistrů a tak každá evropsky neúspěšná sezona klubového majitele Daniela Křetínského hodně stojí. A levní hráči zase nemají takovou kvalitu, jakou by na Letné požadovali.

Ostatně něco podobného bylo teď k vidění i v Jablonci, kde sice usilovali o Slováka Marka Bakoše, už nevyužitého v Plzni, ale protože byl příliš drahý, s díky odmítli.

„To je typický příklad, kdy klub chce, ale nedohodl se na ekonomických podmínkách. Sparta je konsolidovaná, základní jedenáctka by fungovala skvěle, ale nemají úplně ideálně zdvojené posty,“ uzavřel fotbalový kouč Lavička.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme