Sparta sice vstřelila Příbrami čtyři branky, o letenské galapředstavení ale rozhodně nešlo

Fotbalisté Sparty porazili v šestém kole Gambrinus ligy Příbram 4:0 a to pro každého na první poslech znamená, že muselo jít o jednoznačné vítězství. Ale jak se už v uplynulém týdnu přesvědčily české celky v Evropských pohárech, není všechno tak jednoznačné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Sparty se radují z prvního gólu.

Hráči Sparty se radují z prvního gólu. | Zdroj: ČTK

Fanoušci Sparty ve druhé půli častokrát ztichli a jen doufali, že jejich oblíbenci udrží hubené jednogólové vedení.

"V téhle pasáži zápasu jsme ztratili kontrolu, hlavně ve středu pole. Příbram se dostávala do tlaku a my měli problémy," bez okolků přiznal trenér Sparty Vítězslav Lavička, co bylo stejně evidentní ze střídačky jako z branky, kde stál Tomáš Vaclík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparta vyhrála, ale není to, jak to vypadá

"Kdyby Příbram měla více štěstí, tak nám tam mohlo něco spadnout a zápas se mohl vyvíjet úplně jinak," doplnil letenský brankář.

A není překvapující, že podobný názor měl i záložník Středočechů Jiří Mareš. "75 minut jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem, pak jsme po podklouznutí dostali nesmyslný druhý gól a na konci další dva. Je to pro nás kruté."

Až ve zmíněné 75. minutě dala Sparta druhý gól, do té doby se její naděje upínaly k trefě Hušbauera, kterou si Příbram sama srazila do sítě.

GL: Mladá Boleslav vydřela remízu s Duklou, Sparta roznesla Příbram

Číst článek

A to jako by Středočechy nastartovalo - Řezníček sám na Vaclíka neproměnil, Jugas také ne, Mareš přestřelil a Azízovy střely zdálky nutily gólmana Sparty pracovat víc, než by zřejmě sám chtěl. Byla to ale nakonec Sparta, kdo vyhrál vysoko 4:0.

"Bohužel jsme propadli v koncovce. Je to o gólech, no a my jsme je nedávali. Naopak jsme dost hloupé góly dostávali. První byl z tečované střely, tedy víceméně o ničem. Druhý to samé. A v závěru jsme inkasovali, když už jsme byli totálně rozhození," smutnil příbramský trenér František Straka.

Oblíbenec sparťanských fanoušků Roman Bednář | Foto: ČTK

Bednář se rve o základní sestavu

Až poslední čtvrthodina rozhodla a v ní dva góly Romana Bednáře, ty znamenaly pro Příbram krutý výsledek, který ovšem jediný historii a ligovou tabulku zajímá.

A do ní se také dostane, že Bednář je momentálně nejlepším střelcem Sparty, byť v tomto ročníku nastoupil dohromady na 77 minut. Za což už by si konečně zasloužil místo v základní sestavě.

"Za to, jaký má podíl na vítězství, by si základní sestavu samozřejmě plným právem zasloužil. Ale vždycky je potřeba vidět to v celém komplexu. Pokud nasadíme dva typologicky podobné útočníky, jako jsou David a Roman, tak momentálně nemáme na střídačce podobnou alternaci," argumentuje Lavička.

Vzhledem k vysokému vítězství Sparty to pro něj bude příjemný rébus před příštím zápasem proti Ostravě.

Martin Charvát, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme