Sparta vyhrála fotbalové derby, porazila Slavii 3:1

Fotbalisté Sparty vyhráli pražské derby. Ve 23. kole Gambrinus ligy porazili Slavii 3:1 a posunuli se na průběžné první místo v tabulce. Slavia je devátá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Kadlec slaví svůj gól do sítě Slavie

Václav Kadlec slaví svůj gól do sítě Slavie | Zdroj: ČTK

Sparťanské vedení zařídila Slavia samotná a konkrétně navrátilec do její základní sestavy David Hubáček. Dlouholetý hráč sešívaných totiž dal první gól zápasu, naneštěstí pro Slavii do vlastní sítě, kdy si v 19. minutě srazil do sítě centr Hušbauera.

O chvilku později Čontofalský rozehrával na krátko, Hubáček podklouzl a Kadlec z následné rychlé kombinace letenských dal druhý gól. Slavia se v prvním poločase nedostala k vážnějším šancím, hned tu první vypracovanou v úvodu druhého poločasu využila.

Zpětný centr do pokutového území trefil Vošahlík přesně ke vzdálenější tyči. Slavia poté zvýšila aktivitu, nedovolovala Spartě dostat se z vlastní poloviny a Skácel měl na hlavě vyrovnání, ale z pěti metrů v záklonu přestřelil.

Domácí se pak přeci jen dostali k dalším šancím, Lafata z protiútoku trefil tyč, v závěru se už ale z podobného kontru nemýlil Krejčí a vystřelil Spartě vítězství 3:1.

Sparta Praha - Slavia Praha 3:1 (2:0)
Branky: 19. vlastní Hubáček, 27. Kadlec, 84. Krejčí - 50. Vošahlík. Rozhodčí: Jech, Filípek, Mencl. ŽK: Skácel, Vošahlík (oba Slavia). Diváci: 19.410 (vyprodáno).

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme