Spartě los přál, Plzeň čeká Besiktas Instanbul

Pokud pražská Sparta dotáhne souboj s lotysšským Metalurgem Ljepaja, utká se ve 2. předkole Ligy mistrů s Interem Baku nebo Lechem Poznaň. Ostravský Baník narazí v kvalifikaci Evropské ligy na lepšího z dvojce Stabaek (Norsko) a Dněpr Mogilev (Bělorusko). Plzeň čeká pravděpodobně Besiktas Istanbul a Jablonec by měl změřit síly s Apoelem Nicosie. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů UEFA

Liga mistrů UEFA | Foto: UEFA

Asi nejtěžší pozici ze všech má Plzeň, která pravděpodobně narazí na turecký Besiktas Istanbul. Turecký tým, za který hrají i Češi Sivok a Zápotočný, ještě musí postoupit přes soupeře z Faerských ostrovů, kterého doma porazili 3:0. Jablonec narazí na lepšího z dvojice litevský Tauras a APOEL Nikósia. Kypřanům už ale postup sotva může uniknout, a tak Severočeši mohou zbrojit na loňského účastníka Ligy mistrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak dopadl los předkol evropských pohárů?

Baník Ostrava, pokud zvládne i odvetu druhého předkola, čeká v tom dalším vítěz souboje norského Stabaeku s běloruským Mogiljovem. Pražská Sparta musí pro změnu ještě potvrdit postup z druhého předkola Ligy mistrů, aby se mohla těšit na Inter Baku nebo Lech Poznaň v předkole třetím.

Los 3. předkola fotbalové Ligy mistrů (27./28. července a 3./4. srpna):
Mistrovská část:
Metalurg Liepaja/Sparta Praha - Inter Baku/Lech Poznaň, Šeriff Tiraspol/Dinamo Tirana - Dinamo Záhřeb/Koper (Slovin.), Litex Loveč/Pljevlja (Č. Hora) - Birkirkara/Žilina, Aktobe(Kaz.)/Rustavi (Gruz.) - Hapoel Tel Aviv/Željezničar Sarajevo, Levadia Tallinn/Debrecín - Basilej, AIK Stockholm/Jeunesse Esch (Luc.) - Linfield/Rosenborg, Bohemians Dublin/The New Saints (Wales) - Anderlecht Brusel, FK Partizan/FC Pjunik - Panavežys (Lit.)/HJK Helsinky, BATE Borisov/Hafnarfjördur (Isl.) - FC Kodaň, Omonia Nikósie/Renova (Mak.) - Salcburk/HB Tórshavn (Faer. ostr.).
Nemistrovská část:
Unirea Urziceni - Zenit Petrohrad, Ajax Amsterodam - Paok Soluň, Young Boys Bern - Fenerbahce, Dynamo Kyjev - Gent, Braga - Celtic Glasgow.

Los třetího předkola fotbalové Evropské ligy (29. července a 5. srpna):
Viktoria Plzeň - Besiktas/Vikingur Göta (Faer. ostr.)
Stabaek (Nor.)/Dněpr Mogilev (Běl.) - WIT Georgia Tbilisi/Baník Ostrava
Tauras (Lit.)/Apoel Nikósie - Jablonec

Jan Kaliba, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme