Startuje fotbalová kvaliface o EURO 2012, Češi odpočívají

Všechny fotbalové velmoci z Evropy si dnes zahrají první zápas nové kvalifikace. Do bojů o postup na evropský šampionát v roce 2012 zasáhne během večera 22 týmů, včetně všech medailistů posledního Mistrovství světa a také čtyř českých soupeřů ze skupiny I.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA EURO 2012

UEFA EURO 2012 | Foto: UEFA

Čeští fotbalisté mají hned na startu kvalifikace vzácnou příležitost, mohou se v klidu seznámit s aktuální formou svých soupeřů, aniž by přitom kopali do míče. Stačí jim pohodlně se usadit, a dívat se na obrazovku. Ve 20:15 začnou hrát Litva se Skotskem, a o půl hodiny později Lichtejnštejnsko se Španělskem. I když umění úřadujících Mistrů světa nemusejí nijak zvlášť studovat. Jednak se s nimi v kvalifikaci potkají až na jaře, a pak také, o síle největšího favorita skupiny I vědí už delší dobu.

,,Je to krásný fotbal, dávají góly, hrají kombinačně. Já si myslím, že mají aktuálně nejlepší tým na světě."

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalová reprezenatce u televize

Říká český útočník Milan Baroš, porazit Španěly se povedlo od evropského šampionátu v roce 2008 pouze Američanům na konfederačním poháru loni a Švýcarům na Mistrovství světa letos, a v obou případech se týmy k vítězství probránily.

,,Tak nedají se porážet, ale porazit se určitě dají. Musíte mít den, jako měli Švýcaři, kteří bránili, udělali jeden brejk, proměnili ho, zatímco Španělé pálili šance a prohráli. Je to určitý recept, ale tyhlety zápasy jsou ještě daleko. My se musíme v první řadě nachystat na Litvu a v úterý dobře vstoupit do kvalifikace," vysvětloval Baroš.

Takže se vzhledem k jízdnímu řádu kvalifikace vyplatí sledovat hlavně hru fotbalistů Litvy a Skotska, s prvně jmenovanými hraje tým Michala Bílka už v úterý, a tím jsou i dané priority špionáže.

,,Tak na Litvu půjde Dan Drahokoupil, který už je několikrát viděl. Víme v jakém rozestavení hrajou, i když samozřejmě proti nám to může být všechno jiný," přibližuje reprezentační kouč.

Čeští reprezentanté budou diváci u televizních obrazovek

A sledovat utkání Litva Skotsko budou také svěřenci Michala Bílka, kteří se na start kvalifikace připravují v dějišti prvního zápasu v Olomouci. A dívat se bude i kapitán Tomáš Rosický, byť několikrát zdůraznil, že záleží hlavně na tom, co v zápasech předvedou čeští fotbalisté.

,,Já to samozřejmě nemyslím tak, že se nebudem zajímat o Litvu, jak jsem říkal už ten minulej sraz. Je důležitý, abychom se soustředili hlavně na sebe, abychom si našli ten náš systém, jak budem hrát my. Samozřejmě mě bude zajímat, jak oni budou hrát a všechny tyhle informace asi taky posbírám!"

Vysvětluje Tomáš Rosický, který věří, že nebude kvůli lehčím problémům s tříslem sledovat jako divák i úterní kvalifikační premiéru českého týmu proti Litvě.

Fotbalová lvíčata budou chtít proti Německu potvrdit formu
Fotbalisté Francie se před bojem o EURO musí naučit hymnu
Fotbalisté cestovali na kvalifikaci vlakem
Fotbalová reprezentace hledá ideální dvojici stoperů

Jaroslav Plašil, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme