Startuje futsalová sezóna

Čeští futsalisté stojí na prahu nové sezóny. Rádi by navázali na úspěchy z té předcházející, kdy se reprezentační výběr vracel z evropského šampionátu ověnčen bronzovými medailemi a ERA-Pack Chrudim výrazně promluvil do klubové scény starého kontinentu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový asistent trenéra české futsalové reprezentace Brazilec Cacau

Nový asistent trenéra české futsalové reprezentace Brazilec Cacau | Foto: www fotbal.cz

„Naše cíle jsou postup z kvalifikace s reprezentací. Maximálně pomoci ERA-Packu Chrudim, aby konečně postoupil do Final four UEFA Cupu. Co se týká ligy, tak všestranně kultivovat, medializovat a propagovat futsal. Věřím, že jak hráči, tak diváci, tak media, budou mít o 1.Jetbull ligu v příští sezóně zájem,“ říká předseda komise futsalu ČMFS Otakar Mestek.

Oba hlavní cíle tedy reprezentační i klubové v evropských pohárech se budou od nové sezóny tak trochu prolínat. Na reprezentační lavičku totiž nově jako asistent usedá brazilzský kouč ERA-Packu Chrudim Cacau.

"Dlouho jsem neváhal, když tato příležitost přišla. Je to pro mě velká čest být asistentem u české reprezentace. Jsem okouzlený českým futsalem a budu se snažit pomoc s naplněním cílů, které reprezentace má,“ říkal Cacau.

Přehrát

00:00 / 00:00

Startuje futsalová sezóna

„V létě jsem odmítl nabídku vrátit se do Kazachstánu, kde jsem předtím působil, a do Čech jsem se vrátil také kvůli nabídce vést reprezentaci. Jsem rovněž vděčný ERA-PACKu Chrudim za to, že mi umožnil podílet se na vedení národního týmu."

Za dva roky jako ve Španělsku

Ten v minulosti působil jako hráč nejen v Brazílii, ale i v dalších futsalově vyspělých zemích, včetně Španělska, které je v Evropě dáváno za vzor všem ostatním zemím. Právě proto je zajímavé vyslechnout si porovnání futsalových soutěží právě z úst brazilského trenéra.

"Španělsko je trochu výše, protože je tam větší profesionalizace hráčů, ale myslím si, že to se dá v budoucnosti vylepšit. Mnohé se zlepšilo už v minulém roce. Hodně se nyní o futsalu mluví, více se medializuje. Český futsal je vidět v televizi v Evropě, i v celém světě, a to je dobře.“

„Navíc se vše zlepšuje. Máme jednotný míč a další věci. Myslím, že do dvou tří let to bude úrovní stejné jako ve Španělsku. Chce to jen neustále udržovat kontakt se světem. Pojedeme do Brazílie, hrát zde budoui další dobré celky. To je moc důležité. Stejně to udělali před lety v Rusku a dnes patři k nejlepším na světě," srovnává Cacau.

Ten povede Chrudim v Jetbull futsalové lize, jak se nejvyšší soutěž nově jmenuje, k obhajobě titulu. První zápas má na programu, stejně jako všechny ostatní týmy, v pátek 3. září ve 20 hodin.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme