Štěpán Vachoušek posílil Spartu. Kvůli Lize mistrů

Fotbalový záložník Štěpán Vachoušek odchází z Teplic na půlroční hostování do Sparty. Úřadující mistr Gambrinus ligy angažoval ofenzivního hráče narychlo také kvůli poslednímu předkolu Ligy mistrů proti Žilině, kde bude pražskému týmu chybět v předešlém zápase vyloučený tvůrce hry Marek Matějovský.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Štěpán Vachoušek

Štěpán Vachoušek | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

Jednatřicetiletý Vachoušek odehrál ještě v pondělí za Teplice utkání 4. kola Gambrinus ligy proti Českým Budějovicím, v průběhu dne už ale probíhala jednání o jeho přesunu do kádru Sparty.

Ta potřebovala angažmá tvořivého záložníka vyřešit do půlnoci, kvůli jeho zapsání na soupisku pražského týmu pro play off Ligy mistrů s Žilinou. V odvetném utkání 3. předkola totiž přišla Sparta o Marka Matějovského, který dostal za nesportovní chování červenou kartu a bude tak svému mužstvu chybět.

„Donutila nás k tomu situace. Budeme se Žilinou postrádat Marka Matějovského, navíc je zraněný Kamil Vacek. Takže jsme hledali ofenzivního středního záložníka, navíc zkušeného hráče. Nakonec se tím fotbalistou, kterého hledáme, ukázal Štěpán Vachoušek,“ řekl k nečekanému přesunu personální ředitel Sparty Jakub Otava.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme