Tomáš Pekhart přijel na sraz jednadvacítky se 'smutkem'

Už od čtvrtečního odpoledne se fotbalová reprezentace do jednadvaceti let připravuje na blížící se evropský šampionát. Za místo svého závěrečného soustředění zvolila tradičně jablonecké Břízky. Do svého nedávného severočeského působiště se tak vrátil i nejlepší kvalifikační střelec českého týmu Tomáš Pekhart a návrat to nebyl zrovna z těch nejveselejších.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Pekhart na srazu fotbalové reprezentace do 21 let, který se konal 2. června v Praze před závěrečnou přípravou na mistrovství Evropy

Tomáš Pekhart na srazu fotbalové reprezentace do 21 let, který se konal 2. června v Praze před závěrečnou přípravou na mistrovství Evropy | Zdroj: ČTK

Pekhart měl totiž v Jablonci excelentní fotbalový podzim. Po lednovém přesunu do Sparty, který překvapil i samotného rodáka ze Sušice, a hlavně po následném oznámení přestupu do bundesligového Norimberku, dostala ale jeho kariéra tvrdou ránu.

Na Letné nastupoval Pikhart sporadicky, což ho nakonec po konci sezóny stálo v boji s bývalým spoluhráčem Davidem Lafeaou i vítězství v boji o krále ligových střelců.

Přehrát

00:00 / 00:00

Smutný návrat Tomáše Pekharta

„Mrzelo mě to, ale přeji to Davidovi a jak jsem říkal, kdybych zůstal v Jablonci, tak bych gólů dal víc, protože bych hrál víc zápasů,“ vzpomíná Pikhart hořce na svůj odchod z Jablonce do Sparty, kde buď nedostával od trenéra Chovance prostor na hřišti nebo nemohl hrát např. po trestu od disciplinární komise svazu za známou kauzu výměny dresů při přípravě letenských ve Španělsku.

Na náladě Pekhartovi nepřidala ani situace těsně po nominaci českých lvíčat na šampionát, kdy z ní vypadl pro zranění právě jablonecký Jan Vošahlík.

„Jsme velcí kamarádi a tohle mě mrzí, protože Honza je vynikající hráč a také hodně pomohl postupu na EURO. Můžeme mu ale jen přát brzké uzdravení, protože má vaz hodně poškozený a hrát s tím prostě nejde.“

Jít by to na hřišti dánského Viborgu mělo jít ale naopak samotnému Pekhartovi. Alespoň to od něj celá domácí fotbalová obec očekává. Do Dánska totiž odletí s pověstí nejlepšího kvalifikačního střelce starého kontinentu. Že by podobná vizitka ale Pekhartovi svazovala nervozitou nohy, to rozhodně nečekejte.

„Útočník je prostě od toho, aby dával góly, to se mi teď dařilo všude kde jsem byla a doufám, že v tom budu pokračovat.“

Evropský šampionát je přitom letos při absenci vrcholných turnajů seniorských reprezentací nejsledovanější fotbalovou akcí roku a Pekhart tak bude v hledáčku mnoha odborníků.

Sledovat ho budou samozřejmě především zástupci německého Norimberku, kam se hráč, který už působil v anglickém Tottenhamu či Southamptonu, následně po turnaji přesune. Kvalitní výkony by mu tak před letní přípravou mohli i pomoci nakouknout do základní sestavy norimberského klubu.

„Bude to hodně sledovaný turnaj, ale aby mi to tam nějak vybojovalo pozici to asi ne. To bude na mně, až budu přímo v Norimberku. Lidi z Německa mě tam ale sledovat budou a já doufám, že mi to tam vyjde,“ doufá Pekhart před evropským šampionátem. „Pegas", jak se 22ti letému útočníkovi přezdívá.

Na něj odlétá s týmem už ve čtvrtek a pokud mu nečekané komplikace takříkajíc nepřistřihnou křídla, může mít v konečném hodnocení jeho rozlet z jabloneckých Břízek na dánský šampionát vskutku excelentní parametry.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme