Torres nastoupí v semifinále LM proti svému Atlétiku

Fotbalisté Chelsea se pokusí večer přiblížit postupu do třetího finále v evropských pohárech za sebou. Gólmana Petra Čecha a jeho spoluhráče ale čeká náročný úkol. V Lize mistrů nastoupí k úvodnímu semifinále na hřišti Atlétika Madrid.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fernando Torres patřil k nejlepším útočníků světa, teď se trochu hledá

Fernando Torres patřil k nejlepším útočníků světa, teď se trochu hledá | Zdroj: Reuters

„Je to semifinále, takže očekávám velmi těsný výsledek a vyrovnaný zápas. Budou rozhodovat detaily a individuální dovednosti. Tým, který bude lépe pracovat jako kolektiv, má větší možnost vytvořit si šanci, která rozhodne," myslí si trenér v této sezoně zatím velmi úspěšného Atlétika Diego Simeone.

Madridský klub má pro dvojzápas velkou motivaci, do finále nejprestižnějšího evropského poháru může postoupit po 40 letech - tehdy to ještě bylo v Poháru mistrů evropských zemí.

Zabránit by mu v tom mohly paradoxně góly hráče, kterého od jedenácti let vychovávalo Atlético pro velký fotbal - aktuálně útočníka Chelsea Fernanda Torrese.

Přehrát

00:00 / 00:00

Večerní Lize mistrů se věnuje Mirko Vasić

„Fernando vždycky bude vzor pro všechny mladé hráče. Teď poprvé nastoupí na stadionu Vicentého Calderona za jiný tým a uvidíme, jak lidé zareagují,“ je zvědavý záložník madridského týmu Koke.

„Ale jsem si jistý, že mu prokážou velkou náklonnost. Chci mu popřát hodně štěstí, ale doufám, že neodehraje dobrý zápas," říká Koke o útočníkovi, který se stal v minulosti v 19 letech nejmladším kapitánem v historii Atlétika.

V současnosti ale třicetiletý Fernando Torres moc nezáří, v Chelsea často nastupuje jako náhradník. „Každý den mluvíme o španělském fotbalu. On je velký fanoušek Atlétika, řekl bych největší,“ je si vědom trenér Chelsea José Mourinho.

„Ale taky je profesionál, takže nemám obavy, že by každou minutu, kterou stráví na hřišti, nezkusil udělat všechno pro Chelsea - jako skvělý profesionál, kterým je," dodává.

Úvodní semifinále mezi Atlétikem a Chelsea začne v Madridu tradičně ve tři čtvrtě na devět večer.

Martin Charvát, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme