Tottenham vyloupil San Siro, Schalke veze bod z Valencie

Italský AC Milán zaváhal v úvodním utkání osmifinále Ligy mistrů. V domácím prostředí prohrál s anglickým Tottenhamem. Nevyhrála ani Valencia, která sice vedla nad německým Schalke 04, ale kanonýr Raúl nakonec zařídil hostujícímu týmu cennou remízu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

V úvodních dvou zápasech byli šťastnější hosté. V Miláně měli sice více ze hry domácí, ale v koncovce několikrát vyhořeli na vynikajícím Gomesovi v brance Tottenhamu. V největších šancích vychytal hlavičkujícího Yepese, navíc v nastaveném čase neuznal rozhodčí Lannoy gól Ibrahimovičovi.

Jedinou branku zápasu vstřelil deset minut před koncem útočník Crouch, který zakončil nádhernou individuální akci Lennona. Prohru neunesl domácí kapitán Gattuso, který po skončení zápasu napadl protihráče a rozpoutal zbytečnou strkanici.

Ve druhém utkání se Valencia dostala rychle do vedení. V sedmnácté minutě se prosadil nejlepší střelec Valencie v Lize mistrů Soldado, když na přední tyči zakončil centr Costy. Už v první poločase mohl vyrovnat Kluge, ale scházely mu centimetry.

Remízu tak zařídil německému klubu španělský útočník Raúl. Nejlepší kanonýr v historii soutěže si ideálně zpracoval přihrávku Farfána, obešel Navarra a prostřelil brankáře Guaitu. Schalke si tak do domácí odvety odváží výborný výsledek.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

AC Milán - Tottenham 0:1 (0:0)
Branka: 80. Crouch. Rozhodčí: Lannoy - Dansault, Ugo (všichni Fr.).

Valencie - Schalke 04 1:1 (1:0)
Branky: 18. Soldado - 64. Raúl. Rozhodčí: Nikolajev - Kalugin, Averjanov (všichni Rus.). ČK: 90.+4 Schmitz (Schalke).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme