Trenér 'lvíčat' Dovalil musí před ME řešit velký počet omluvenek

Fotbalová reprezentace do jednadvaceti let se dnes sešla před závěrečnou přípravou na mistrovství Evropy. Setkání svěřenců trenéra Dovalila ale mělo hodně hořký nádech a místy vypadalo, jako by si na Strahově dali dostavení veteráni poznamenaní válečnými zraněními.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér reprezentace do 21 let Jabub Dovalil

Trenér reprezentace do 21 let Jabub Dovalil | Foto: www fotbal.cz

„Stalo se mi to při rozcvičce před posledním zápasem,“ těmito slovy se vítal s hráči i novináři o berlích kulhající útočník Sparty Václav Kadlec a zároveň při tom ukazoval na svoji obvázanou nohu.

Sotva si Kadlec myslel, že doléčí výron kotníku objevil se u něj zánět šlachy v nártu, za který mohl při rozcvičení před ligovým utkáním Sparty s Hradcem Králové zákrok jeho spoluhráče z reprezentace Tomáše Pekharta.

Chtělo by se říct s nadsázkou, že i takto se bojuje v reprezentaci o nominaci mezi útočníky, podobný smysl pro černý humor ale v tuto chvíli rozhodně před důležitým turnajem postrádá trenér lvíčat Jakub Dovalil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lvíčata sužují před ME zranění

„Necítím se úplně nejlépe, no. Počítal jsem maximálně se dvěma omluvenkami, ale vypadá to, že jich trošku přibude,“ hodnotí hořce stav zraněných Dovalil, který následně předložil i onen konkrétní spis chorých.

„Šmejkal, který jde na operaci, Vošahlík, Lenský, Fabián a Mičola jsou taktéž zrnaněí, takže náhradníci se tenčí.“

A to rozhodně není dobrá zpráva před turnajem, ve kterém mají čeští fotbalisté bojovat nejen o medaili z evropského šampionátu, ale i o účast na OH v Londýně. Černé můry i stejně temné vzpomínky se tak už v hojném počtu vyrojily i v hlavě trenéra Dovalila.

„Vzpomněl jsem si na trenéra Škorpila, který vlastně byl ve stejné situaci před čtyřmi roky,“ vzpomíná Dovalil na situaci z roku 2007, kdy tým vedený Ladislavem Škorpilem nakonec v Nizozemsku uhrál ve třech zápasech základní skupiny pouhý bod za úvodní bezgólovou remízu s Anglií.

Se stejným soupeřem se česká lvíčata v základní fázi utkají i letos, do dánského šampionátu ale rozhodně vstoupí ve zcela jiné roli. Tým, který suverénně postoupil bez prohry kvalifikací a měl ve svém středu jejího nejlepšího střelce Tomáš Pekharta, je totiž pasován na jednoho z favoritů.

A je jen na něm jak se s touto rolí vyrovná. Těžší to bude mít v tom, že už nyní ví, že v té nejsilnější sestavě se v Dánsku rozhodně nepředstaví.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme