Trenér Michal Bílek skončil po vyřazení z LM u fotbalistů Dinama Tbilisi

Bývalý kouč české fotbalové reprezentace Michal Bílek skončil po necelých dvou měsících v Dinamu Tbilisi. Doplatil na vyřazení ve druhém předkole Ligy mistrů s Aktobe.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Bílek na tisková konferenci po kvalifikačním utkání s Arménii

Michal Bílek na tisková konferenci po kvalifikačním utkání s Arménii | Foto: Filip Jandourek

Klub na dnešní tiskové konferenci představil jeho nástupce Kachu Gogičašviliho.

Gruzínský tým pod Bílkovým vedením nestačil v předkole na Aktobe. V domácím zápase podlehl 0:1, odveta skončila porážkou 0:3.

„S trenérem Bílkem jsme se dohodli, že klub opustí,“ uvedl na setkání s novináři klubový prezident Roman Pipia.

„Plánovali jsme dlouholetý projekt, který nás povede za vítězstvími. Během let jsme udělali všechno pro to, abychom poráželi týmy jako Aktobe. Tým měl až neadekvátní podmínky vzhledem ke gruzínské realitě, nyní nám došla trpělivost,“ řekl Pipia.

Kromě někdejšího trenéra Sparty, Plzně či Teplic na fiasko doplatilo dvanáct hráčů včetně českého stopera Radka Dosoudila.

Před Bílkem vedli Tbilisi Dušan Uhrin starší i jeho syn

„Od nynějška budou v klubu nízké platy a vysoké bonusy,“ uvedl Pipia s tím, že Dinamo začne dávat šanci hlavně mladíkům, které dosud vedl Gogičašvili v juniorce.

Bílek byl třetím českým koučem Dinama za poslední roky. V letech 2006 až 2008 působil v klubu trenér českých vicemistrů Evropy z roku 1996 Dušan Uhrin, do loňska trénoval v Tbilisi jeho syn. Oba vyhráli s Dinamem titul, Dušan Uhrin mladší navíc loni přidal i pohárový triumf.

Devětačtyřicetiletý Bílek loni na podzim skončil u národního mužstva po čtyřech letech krátce před koncem neúspěšné kvalifikace na mistrovství světa v Brazílii. Tbilisi bylo jeho třetím zahraničním angažmá v trenérské kariéře. V minulosti působil v kostarickém celku Cartaginés a slovenském Ružomberoku.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme