Trenér Vrba doplnil nominaci fotbalové reprezentace o Necida a Kadlece

Nominaci fotbalové reprezentace pro kvalifikaci s Lotyšskem a přípravu na Slovensku rozšíří útočníci Tomáš Necid s Václavem Kadlecem. Trenér Pavel Vrba přemýšlel i o útočníkovi Slavie Milanu Škodovi, ten se ale zranil v dnešním utkání v Brně.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Kadlec se do národního týmu vrací téměř po roční pauze

Václav Kadlec se do národního týmu vrací téměř po roční pauze | Zdroj: ČTK

Pavel Vrba dopředu nahlásil, že dodatečná reprezentační pozvánka se bude týkat ofenzivních hráčů. O nejlepším ligovém střelci Škodovi váhal, dilema Vrbovi nakonec ulehčily zdravotní problémy 29letého slávisty.

Zato útočník nizozemského ZwolleTomáš Necid je po nedávném zranění už zcela v pořádku.

„Tomáš Necid je naopak po zdravotních problémech už fit, naskočil ve Zwolle do posledních čtyř ligových utkání v nizozemské lize a má velmi slušné vytížení,“ zdůvodňoval Vrba.

Posledním nominovaným hráčem se stal Václav Kadlec. Během svého hostování ve Spartě, kvůli kterému opustil bundesligový Frankfurt, nastupuje na rozdíl od angažmá v Německu pravidelně.

Kadlec figuroval i v nominaci reprezentační jednadvacítky před jejími přípravnými zápasy s Anglií a Portugalskem, přednost ale dostal A-tým.

„Venca Kadlec si po návratu do Sparty vybudoval v týmu silné postavení a podává dobré výkony, proto jsme jej povolali,“ vysvětlil Vrba.

Národní mužstvo se sejde v pondělí v Praze. Zápas s Lotyšskem se bude hrát 28. března od 18:00 v Edenu, přípravný duel na Slovensku 31. března od 20:30 v Žilině.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme